EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naturesk pe Simpatie
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
EGIPTUL ANTIC / Cafeneaua lu' Aton / 2 filme care va vor schimba conceptiile despre viata Moderat de ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini: 1
silently
Avansat

Din: severin
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 210
va propun sa vedeti 2 filme (documentar) care va vor schimba conceptiile
se numesc :what the bleep do we know 
                 what the bleep do we know-down the rabbit hole

filme care vor schimba despre viata propun vedeti filme care vor schimba numesc :what the bleep

16.8KB


_______________________________________
aparentele inseala

pus acum 17 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2169
"What the bleep do we know"
Actori, efecte speciale si personalitati fascinante din lumea stiintei: doctori in fizica, psihologie, biochimie, psihologie, neurologie etc.  - o combinatie de film artistic si documentar in incercarea de a explica niste concepte pe care mintea noastra nu este inca gata sa le inteleaga - greu de acceptat ca exista lucruri care ne pun la incercare aceasta capacitate, nu?
  Filmul este o incercare de a explica principiile de baza ale unei stiinte nou aparute: fizica cuantica.
Filmul porneste de la intrebari pe care ni le-am pus cu siguranta fiecare dintre noi. Cine suntem? De unde venim? Ce ar trebui sa facem? Incotro ne indreptam? De ce suntem aici? Ce este realitatea? Pentru prima data am gasit o explicatie perfect coerenta a tuturor acestor intrebari. Si asupra altor lucruri care fac parte din viata noastra de zi cu zi: emotiile, dependenta, imbatranirea, religia, Dumnezeu, iluminarea,spiritualitatea.
Ce sustine fizica cuantica?
Ca eu sunt cel care creaza realitatea. Daca realitatea ar fi concreta, asa cum se credea pana acum, atunci evident, eu sunt insignifiant, nu pot sa o schimb. Si daca realitatea este alegerea mea, o posibilitate a constiintei in sine, atunci apare imediat intrebarea: “Cum pot sa o schimb?”. In cadrul vechiului tipar de gandire, eu nu pot schimba nimic, pentru ca eu nu am nici o functie in cadrul realitatii. Realitatea este deja acolo. E formata din obiecte materiale, care se deplaseaza in felul lor, in virtutea unor legi deterministice precise. Si matematica determina ce anume vor face, intr-o situatie data. Eu, cel care experimenteaza, nu am nici cea mai mica influenta. In cadrul noii viziuni, matematica imi ofera probabilitatile pe care toate aceste miscari si le pot asuma, dar nu imi poate oferi experienta efectiva, ea este produsul propriei mele constiinte. Lumea e alcatuita din linii temporale posibile ale realitatii, pana in momentul in care aleg. Si prin urmare eu SUNT UN CREATOR (ce cuvant frumos!). Bineinteles, se naste acum intrebarea… si ce se intampla cu cel pe care il consideram inainte Creator, cu Dumnezeu? Va asigur ca veti gasi raspunsuri cu adevarat fascinante de la fiecare din oamenii de stiinta care apar in film. Experimente din fizica, genetica, biologie, psihologie si parapsihologie sunt aduse in spriinul explicarii fizicii cuantice - fizica probabilitatilor.
Filmul demonstreaza dincolo de orice indoiala ca putem crea realitatea asa cum o dorim. Ca de acum inainte nu mai avem un Dumnezeu sau circumstante pe care sa dam vina. Mesajul filmului, asa cum l-am inteles eu? Suntem responsabili pentru realitatea noastra. Putem sa influentam mediul inconjurator, pe ceilalti oameni… putem sa influentez chiar si spatiul, putem sa influentam viitorul!


Evident asta spune filmul... NU mi-a schimbat gandirea. Insa mi-a dat de gandit, ca se poate si altceva, ca poate fi si altfel decat  cred eu...
Uitati-va la film si mai discutam despre el.


_______________________________________
"Să nu rzi, să nu plngi, nici să nu admiri ci, să ntelegi.. "

pus acum 17 ani
   
silently
Avansat

Din: severin
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 210
Vedeti ca a aparut si partea a doua.
Se gaseste mai greu (cautatil pe torenturi)


_______________________________________
aparentele inseala

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la