EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lutsen
Femeie
24 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 48 ani
EGIPTUL ANTIC / Piramidele / Istoria Piramidelor Moderat de ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini: 1
just_me_oana
Moderator

Din: maybe from heaven...or hell?
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 236
Istoria piramidelor

Primul rege al noului stat egiptean a fost legendarul Menes . Viata acestui prim conducator al Primei Dinastii , care a trait in jur de 3100 i.h., este invaluita in mister si el este asemanat de unii istorici prin Na’rmer. Menes a fost conducator timp de multi ani pana la primii constructori ai marilor piramide din Dinastia a IV – a ( aprox . 2613-2494 i.h.), dar aceast perioada a marcat inceputul civilizatiei egiptene.

S-a dezvoltat un centru de administratie, tara fiind condusa de la Memphis. In acest timp, scrierea egipteana a inceput sa evolueze in stilul clasic, iar papirusul era folosit pentru scrierea textelor pe el. Odata cu extinderea lucrarilor de irigatii, Egiptul a devenit tot mai prosper. Mestesugarii produceau frumoase lucrari in piatra, bijuterii si mobila.

Aceasta a fost totodata si o perioada de lucrari artistice – un exemplu edificator este Piramida in Trepte de la Saqqara, mormantul lui Djoser, conducator din a treia dinastie. Proiectata de arhitectul si vizirul Imhotep, piramida se inalta in mai multe trepte, reprezentand o forma arhitectonica inovatoare, construita cu materiale si tehnici noi. Este cea mai veche constructie din piatra de aceste dimensiuni din lume.

Pana in vremea celei de A Patra Dinastii, regii erau ingrropati in piramide. Sneferu, primul conducator al acestei dinastii, a construit piramidele de la Dahshur si Maidum. Aceste constructii necesitau mari averi si un sistem de organizare foarte eficient. In perioadele de inundatii ale Nilului, taranii erau folositi in astfel de constructii de mare amploare.

Piramidele construite la Giza pentru urmatorii regi din A Patra Dinastie, Khufu, Khafre si Menkaure ( Cheops, Chefren si Mikerinos), desi nu mai sunt foarte frumos decorate, inca mai domina linia orizontului langa Cairo . Marea Piramida a lui Khufu ( Cheops ) este singura piramida care apare cea dintai si singura pe lista minunilor lumii. Piramida lui Khufu este cea mai mare constructie ridicata vreodata de om – cu exceptia Zidului Chinezesc. Are inaltimea de 146,6 m, aproximativ cat un zgarie-nori cu 50 de etaje. Pe suprafata sa ar incapea impreuna cele cinci mari biserici din lume: San Pietro de la Roma, St Paul’s Cathedral, Westminster Abbey de la Londra, domurile din Florenta si Milano. Din masa de piatra folosita la constructia Marii Piramide ar fi putut fi construite toate bisericile ridicate in Germania in ultima mie de ani. Piramida cantareste 6 400 000 de tone.

In fiecare an al domniei sale, trebuiau scoase 100.000 de blocuri de piatra, fiecare cantarind in jur de 2tone ˝ , trebuiau scoase din cariera, duse la locul constructiei si asezate adecvat.

Piramidele aveau rolul sa protejeze trupurile regilor si bijuteriile lor, mobilierul si alte obiecte care urmau sa fie folosite in viata de apoi. Piramidele pentru regine erau mai mici. Complexele de piramide cuprindeau un templu funerar legat printr-un drum pietruit de un templu din vale, unde se efectuau ritualurile funerare. Dupa moarte, corpul regelui era imbalsamat cu grija. In cursul acestei proceduri anevoioase, se indepartau creierul si viscerele ,cadavrul era conservat in lesie si infasurat cu panza de in. Toata procedura era insotita de citirea unor texte sfinte si gesturi ceremoniale. Dupa 70 de zile, mumia era depusa in camera mortuara.

O barca a fost gasita langa piramida lui Khufu si se crede ca a fost folosita pentru a duce trupul regelui in templul din vale. Exista probabil si o legatura simbolica intre aceasta barca si barca solara in care, conform mitologiei egiptene, zeul soarelui calatorea pe cer in timpul zilei. Religia solara a fost importanta in timpul Dinastiilor A Patra si A Cincea, si este foarte probabil ca piramidele sa fi fost un simbol solar.

Dimensiunile uriase ale piramidelor Dinastiei a IV – a si imensele resurse care au facut posibila construirea lor reprezinta masura puterii si bogatiei faraonilor din acea perioada. Cultul zeului soarelui Ra; capatase o importanta din ce in ce mai mare, astfel ca, din vremea lui Khafre , faraonul era denumit ,, Fiu al lui Ra ’’ . Templele de la Heliopolis, centrul de cult, se numarau printre cele mai influente din Egipt si in timpul Dinastiei A Cincea ( aprox. 2494-2345 i.H. ), preoti de aici ajunsesera foarte puternici . Pozitia faraonului a slabit, iar mormintele regale au inceput sa fie mai mici. Unii conducatori au construit temple ale soarelui. Dar pe la sfarsitul acestei Dinastii, cultul nu a mai crescut si s-a limitat.
Nobilii primeau multe cadouri de la rege si erau inmormantati cat mai aproape de piramida regala. La Giza exista siruri de morminte ,, mastaba ’’ pe care sunt inscrise numele nobililor si viata lor le este descrisa. Dar treptat, pe masura ce puterea regala a scazut, autoritatea curtenilor s-a marit . Nobilii si guvernatorii au devenit mult mai importanti. Din ce in ce mai des, nomarhii au cerut sa fie ingropati in morminte sapate in stanca , pe varfuri muntoase din regiunile in care au trait si guvernat.

Ultimul rege din A Sasea Dinastie a fost Papi II care a guvernat timp de 90 de ani. Dupa moartea sa a inceput Prima Perioada Intermediara, o perioada de criza si revolte sociale. O serie de inundatii de mica amploare si foametea rezultata dupa acestea in timpul celei de A Sasea Dinastii au micsorat stabilitatea statului si au provocat unele revolte. Poporul egiptean si-a amintit de Vechiul Regat ca de o Epoca de Aur. Pe langa inovatiile in arhitectura, unele inca vizibile dupa mii de ani, au mai cunoscut o dezvoltare remarcabila pictura si sculptura, precum si medicina, literatura si teologia.
Perioada care a urmat a fost remarcata printr-un declin rapid. In lipsa unei puteri centrale, provinciile au devenit state independente, adesea aflate in razboi unele cu altele. Situatia s-a inrautatit odata cu patrunderea strainilor nomazi in regiunea deltei. Scrierile din aceasta perioada reflecta nesiguranta si tristetea unui popor pentru care: ,,Rasul a pierit. Mahnirea cutreiera prin tara .’’


_______________________________________
Ea un inger ce se roaga
    El un demon ce viseaza       
       Ea o inima de aur
           El un suflet apostat

pus acum 16 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Herodot, "parintele istoriei", are meritul de a ne fi lasat prima descriere a piramidelor : el viziteaza Egiptul pe la mujlocul secolului al V-lea i. Hr. si consacra intr-adevar cateva pagini din cartea a II-a a "Istoriilor" (Euterpe, 124-134) prestigioaselor monumente de la Gizeh si constructorilor acestora. Desi marturia lui nu este lipsita de erori notabile, ea este importanta deoarece, de aproape 25 de secole, toti cei interesati de piramide si de presupusele lor "mistere" au citat-o mereu, au folosit-o si au interpretat-o, folosind insa din ea numai ceea ce le putea intari certitudinile. Partea esentiala a marturiei lui Herodot se refera la constructia Marii Piramide, chiar daca la o lectura mai atenta, ne dam seama ca procesul pe care-l descrie priveste doar etapa finala, adica aceea a asezarii stratului exterior de calcar fin de Tura, "cu ajutorul unor masinarii facute din scurtaturi de lemne" (Euterpe 125). Nimic nu indica, asa cum s-a afirmat adesea, ca aceste "masinarii" ar fi fost utilizate pentru ridicarea nivelelor interioare si ne putem gandi ca Herodot nu a facut aluzie la folosirea "rampelor" pentru ca, lund soseaua care leaga templul de sus si templul de jos drept un drum "pe unde se carau pietrele", aceasta tehnica de constructie i se parea evidenta.

Jean-Pierre Corteggiani  -   Marile Piramide


_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
se pare ca nenea Herodot le stia pe toate
dar de unde avea el informatii?


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Cred ca de la localnici, din miturile spuse de ei. De la alti istorici egipteni.

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poi de aceea nu ne prea putem lua dupa toate spusele lui, deoarece acele povesti au fost trimise din neam in neam si   fiecare a inteles umpic altcumva si pana la urma se ajunge la o poveste numai pe jumatate adevarata poate nici atat

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Nu putem sa ne luam in totalitate dupa el... caci a mai comis si erori. Dar in mare parte e adevarat.

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 16 ani
   
just_me_oana
Moderator

Din: maybe from heaven...or hell?
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 236
In anul 1835, la 29 decembrie, un personaj contestat mai tarziu debarca in Egipt. Colonelul Howard Vyse, ofiter al corpului regal de garda britanic, un tip original dar si zeflemist, dornic de a face ceva deosebit, si manat de spiritul de aventura, a ajuns sa fie fascinat de piramide, in special de marea piramida. In acea perioada, in Gizeh sapa si arheologul italian Giovanni Battista Caviglio, un capitan care era si el puternic atras de istoria Egiptului. Cei doi s-au asociat si au inceput sa lucreze impreuna. Dupa cateva luni s-au certat, ajungand ca la 13 februarie 1837 tensiunile sa degenereze intr-un conflict. Colonelul Vyse avea deja da la consul autorizatia pentru sapaturi, asa incat l-a izgonit pe italian de la locul sapaturilor.

In urma cu 72 de ani de a ajunge Vyse in Egipt, diplomatul britanic Davison Nathaniel descoperise, la capatul marii galerii, o gaura in tavan prin care a reusit sa se strecoare in interior ajungand intr-o incapere de deasupra camerei regale. Era de fapt vorba despre cea mai de jos amplasata incapere din cele asa numite "incaperi de descarcare" de deasupra camerei regale. In jurnalul colonelului Vyse apare notata presupunerea existentei unei camere mortuare ascunsa peste incaperea "Davison", de unde rezulta ca Vyse stia despre descoperirea diplomatului Davison. Vyse impreuna cu inginerul sef John Perring au reusit sa cumpere o cantitate insemnata de praf de pusca si s-au hotarat sa incerce o explozie deasupra incaperii "Davison". Dupa ce au provocat explozia, au reusit sa creeze un tunel in blocurile piramidei. In perioada 30 martie � 27 mai 1837 ei au descoperit inca patru spatii goale peste incaperea "Davison". In cele doua incaperi de sus Vyse a gasit cateva semne pictate in culoarea rosie pe monoliti. Acestea puteau fi marcajul unor mesteri constructori care au dorit sa nu se rataceasca blocurile monolitice. Unul din aceste semne era, de fapt, numele faraonului Khufu. Vestea acestei dovezi senzationale a facut inconjurul lumii, reusind ca dorinta colonelului Vyse sa fie atinsa.

Oare de ce pe celelalte peste doua milioane de blocuri de piatra nu s-a gasit nici macar un singur insemn al regelui Khufu? Dupa descoperirea insemnului "Khufu", specialistii care l-au vazut si-au manifestat indoielile, dar pentru ca evenimentul era prea senzational, indoiala lor a fost acoperita de strigatele victoriei.

Egiptologul Samuel Birch, expert in hieroglife, a presupus in 1837 ca insemnul nu este real, contine o greseala de ortografie, ba mai mult semnele respective nu existau in perioada cat a trait Kheops. Simbolurile mazgalite in rosu au aparut cu mult dupa Kheops, si se asemanau foarte mult cu scrierea hieratica. Cum au putut ajunge aceste semne cu mult dupa Kheops in camera superioara cand numai Vyse a folosit praful de pusca pentru a crea accesul in camerele de descarcare? In anul 1828 apare manualul "Materia hieroglyphica" de John G. Wilkinson. In acest manual, numele Khufu a fost gresit tiparit. Astfel Vyse, care nu era egiptolog, a preluat aceasta greseala de ortografie, incercand sa devina cunoscut prin "descoperirea" insemnului. Cat despre vopseaua intrebuintata, ea este asemanatoare cu cele folosite de vechii egipteni, un derivat al rosului ocru care mai este folosit si in zilele noastre. Acesta vopsea naturala se pastreaza atat de bine incat unui neexperimentat ii este greu sa deosebeasca daca insemnele au 1an sau 3000 de ani.

Parerile arheologilor moderni cu privire la varsta marii piramide sunt foarte impartite: de la 2000 la 5000 de ani. Datarea este ingreunata din cauza ca nu s-au gasit hieroglife, statui, busturi sau orice altceva ce ar putea releva varsta reala a acesteia. Astfel toate dovezile concluzioneaza ca nici pe departe Kheops sau Khufu nu a putut fi ctitorul marii piramide. In ultima perioada, arheologi mai inspirati avanseaza ipoteza ca marea piramida are cel putin intre 8.000 si 10.000 de ani.

istoria anul 1835, decembrie, personaj contestat mai tarziu debarca egipt. colonelul howard vyse,

9KB


_______________________________________
Ea un inger ce se roaga
    El un demon ce viseaza       
       Ea o inima de aur
           El un suflet apostat

pus acum 16 ani
   
Realistul 77
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 427
oooooo....ce povesti frumoase

dar unde au disparut mumiile din piramide

aaaa.am uitat sau ridicat la cer


pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu se stie

daca tot ai adus aminte de ridicarea la cer, inca o asemanare intre doua religii pe care lumea le considera total diferite


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 103
siti ca exista posibilitatea ca adevaratele camere mortuare sa nu fie descoperite inca. adik au existat in multe morminte false camere mortuare goale, care sa-i descurajeze pe hoti. aici de ce nu s-au putea aplica?

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
Realistul 77
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 427
si care sunt acele religi pe care le considera lumea diferite?

pus acum 15 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433

ReLu a scris:


daca tot ai adus aminte de ridicarea la cer, inca o asemanare intre doua religii pe care lumea le considera total diferite


Asa ajutati-ma cu idei de master ...    =D


_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
te ajutam cum sa nu
ceva care sigur o sa te ajute:




_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2169
Da, interesanta chestia...

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Asta demonstreaca ca exista o legatura stransa intre religii

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Cleopatra VII
Membru

Din: timisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 80
Misterul constelatiilor

Textele piramidelor vorbesc despre un ritual ce marca renasterea faraonului si unirea acestuia cu Osiris, zeul mortii si al invierii. In mod misterios in ritual erau implicate pozitia astronomica a stelelor. De aici in 1964 astronomul Virginia Trimble din Norvegia a descoperit ca datorita fenomenului de precesiune (axa pamantului insasi face o miscare de rotatie aproape inperceptibila in jurul propriei axe odata la 26.000 ani) pozitia stelelor pe cer se schimba in timp. Calculand timpul scurs s-a constatat ca galeria sudica din camera faraonului era indreptata spre centura lui Orion care dupa textele piramidelor era imparatia lui Osiris. Cand Robert Bouval a cercetat modelul stelelor din Orion in anii '80 a observat ca in mod uimitor piramidele se suprapuneau exact pe schema centurii lui Orion.

Analizand imprejurimile a constatat de asemenea ca pozitia Nilului vizavi de amplasarea piramidelor se suprapunea exact pe mijlocul Caii Lactee. Analizand apoi si celelalte doua piramide datate din dinastia a patra care din motive necunoscute au fost construite la cativa kilometrii de Ghizeh, ele purtau numele unor stele. Prima situata la nord de Ghizeh (Abu-Ruwash) iar a doua la 5 kilometrii in sud. Bouval a suprapus pozitia piramidelor pe constelatia Orion iar ele se suprapuneau perfect peste alte doua stele mari stralucitoare din aceeasi constelatie. Fara nici o indoiala intreg complexul de la Ghizeh reprezenta constelatia Orion, imparatia lui Osiris.

Celebrul ocultist Edgar Cayce preciza in 1893 ca piramidele au fost construite acum 10.500 ani, deci cu 8.000 de ani inaintea datei acceptate unanim de arheologi. Verificandu-se insa de astronomi data la care constelatia Orion se afla la cel mai jos punct al orizontului ( dupa cum o descriu scrierile din piramide) datorita miscarii de precesiune aceast acorespundea cronologic exact datei mentionate de Cayce. (10.500 de ani). De aici reiese cu precizie si data la care piramidele au fost construite. De asemenea pozitia geografica este uimitoare; daca masa pamantului este impartita in 4, cea mai lunga paralela si cel mai lung meridian se intersecteaza exact in punctul in care se ridica Marea Piramida.


_______________________________________
Este de o mie de ori mai bine sa fi optimist si sa te inseli,decat sa fi pesimist si sa ai dreptate.-Jack Penn-

pus acum 15 ani
   
Cleopatra VII
Membru

Din: timisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 80
Misterul marelui mormant

Inca si astazi piramidele sunt considerate de oamenii de stiinta (dar nu si de cei care cunosc simbolistica si mistica - conceptul lor religios) ca fiind morminte construite pentru faraoni.

A fost oare construit acest colos egiptean pentru a conserva mumia faraonului?
Au fost taiate mai mult de 80 milioane de picioare cubice din calcar de Turah si in granit adus de departe de la Syene pentru a satisface capriciul unui rege?
Atat cat stiu istoricii prudenti nu s-a gasit in marea Piramida nici un aparat funerar. Pe peretii laterali interiori piramida nu contine inscriptii ori sculpturi reprezentand scene din viata defunctului asa cum adapostesc toate celelalte bolte ale mormintelor egiptene. Tot spatiul interior este gol, lipsit de obisnuitele ornamente ce placeau faraonilor. Nici urma de ornamentatie in unul din cele mai importante morminte din Egipt.

O alta evidenta concludenta pentru egiptologi este receptacolul gol de granit rosu neacoperit, pus in camera regelui. Partile laterale ale acestuia nu contin textele, memorialul grafic si figurile religioase ce apar de obicei in situatii similare. De ce s-au amenajat canalizari de aerisire intre cavou si aerul exterior? Aerul deterioreaza mumiile si nimeni nu ar fi avut voie sa mai intre acolo, ori mortii nu respira. S-a plasat totodata o a doua camera, "camera reginei" aproape de prima, cand niciodata, faraonii nu erau inmormantati cu sotiile lor iar aceasta a doua camera este de asemenea absolut goala lipsita de ornamentatii or scrieri, dotata cu conducte de aerisire.

Primul care a reusit sa intre in piramida a fost califul Al Mamun, aducandu-si cei mai buni oameni, ingineri si arhitecti, el a deschi piramida in anul 820. Dupa cum consemneaza scrierile arabe ale acelor vremuri descriind amanuntit incursiunile oamenilor lui Al Mamun, inauntru nu se afla numic. Prima si unica scriere ce s-a descoperit vreodata in piramida de catre colonelul britanic Vyse, era formata din …trei cuvinte. Acestea erau semnele imprimate de taietorii in piatra pe suprafata bruta a dalelor. Ele purtau numele a trei suverani (?) - Khufu, Khnem-Khufu si Khnem.
Ele erau trasate cu o vopsea rosie ca toate semnele zidarilor din Egipt. Egiptologii sustin de spre Khufu ca ar fi faraonul din cea de-a patra dinastie Cheops. Statuia lui Cheops nu a fost gasita niciodata in interiorul piramidei.

Dar la ce foloseau oare piramidele? Ele aveau un rol foarte profund in intreaga religie a egiptului reprezentand cele 3 stele din braul lui Orion si nu intr-un songur ritual funerar al unui rege. Precum Sfinxul, ele erau consacrate ritualurilor luminii caci numele pe care vechii egipteni la-au dat piramidei era "Lumina" si erau facute dupa niste calcule astronomice foarte exacte. Experientele realizate recent de piramidologi moderni au descoperit ca o forma piramidala perfecta (ce respecta proportia numarului de aur) precum in cazul marii piramide din Egipt, prezinta capacitati uimitoare. Gordon Hughes, un cunoscut piramidolog american realizeaza de mult in atelierul sau din Dorset experiente cu mici piramide. Sub efectul piramidei, o lama tocita asezata banal in mijlocul ei se reascute dupa cateva ore. Ea are un efect uimitor asupra cresterii plantelor, imbunatateste gustul alimentelor, reda prospetimea apei etc.

Egiptenii cunosteau efectul de piramida ca dovada, proportiile si amplasamentele interioare exacte in locul cu efect maxim. Psihanaliza confirma pe deplin pe baza textelor existente a constructiilor, a artelor, tehnologiei si stiintelor respectivelor timpuri ca acei oameni nu ar fi cheltuit atata energie doar ca sa se iluzioneze. Toti anticii ii admirau pentru intelepciunea lor. Istoricii vechi si istoria confirma ca egiptenii erau un popor pe care nu il puteai duce de nas. Toate marile scoli ale lumii antice erau in Egipt. Cei care intr-adevar cunosc Textele Piramidelor, simbolistica, mistica si religia acordand-o cu vechile lor stiinte care sunt vii si astazi, hermetismul (alchimia), astrologia, tarotul etc. spun ca prin natura lor egiptenii erau ezoterici. Niste "parapsihologi". Ei stiu ca piramidele erau folosite in experimentarea starilor de modificare a constiintei exact cum experimentau daunazi calugarii yoghini, tibetani fiecare cu mijloace proprii. In scrierile egiptene s-au gasit mantre ori posturi pe care azi inca le folosesc mistici tibetani pentru acelasi lucru. Pentru a obtine "iluminarea" - vechiul ideal al adoratorilor lui Ra, Zeul Luminii.


_______________________________________
Este de o mie de ori mai bine sa fi optimist si sa te inseli,decat sa fi pesimist si sa ai dreptate.-Jack Penn-

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
s-a gasit in vreo piramida mumii?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
nino_caniggia
Incepator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
stie cineva cum se folosesc piramidele pt bogatie,bani,prosperitate?

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
acum in ziua de azi sau in antichitate?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
NeferhotepII
Incepator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 98
Eu stiam ca piramidele nu au fost construite de sclavi. Avzut un documentar si am si citi ceva  precum ca cei care au construit marea piramida erau defapt oameni liberi care erau platiti, li se oferea hrana si beneficiau de ingrijire medicala.  Toate cele spuse de mine sunt dovedite prin descoperirea unui sat de muncitori, in care se pare ca au locuit cei care au construit piramida. In acest sat sau descoperit  oseminte asupra carora s-au efectuat proceduri medicale precum: amputari, vindecarea unor fracturi si chiar si o incercare de neurochirurgie primitiva. Deci si prin urmare eu cred ca oamenii care au construit marea piramida nu erau sclavi.

_______________________________________
" Oamenii se tem de Timp dar Timpul se teme de Piramide"

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Nu erau scalvi, si asta nu o demonstreaza doar acel sat ci si un manuscris descoperit acolo care specifica ca oamenii erau platiti.

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
NeferhotepII
Incepator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 98
ai dreptate uitasem de manuscris

_______________________________________
" Oamenii se tem de Timp dar Timpul se teme de Piramide"

pus acum 14 ani
   
HIRAM
Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 4
Golitiva mintea de informatii inutile, tesute de paienjenisul celor ce-si dau cu parerea, unii chiar cu multe diplome si cotati ca specialisti; simpla copiere a textelor de pe NET sau din alte surse nu ajuta la nimic, nu va vor da nici un raspus. Cititi miturile, legendele si mai apoi povestile, acolo au ascuns CEI CE STIAU raspunsurile la toate intrebarile si in consecinta ADEVARUL.

istoria golitiva mintea informatii inutile, tesute celor ce-si dau parerea, unii chiar multe diplome

57.7KB


pus acum 14 ani
   
HIRAM
Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 4
Cuvântul e dat muritorilor pentru a-şi transmite gândurile,
iar inţelepţilor pentru a şi le ascunde.
Căci Măreţiile trebuie să fie grăite, dar in aşa fel, de către toţi pretutindeni
"ca auzind să nu audă si vazând să nu vadă"!

istoria cuvântul dat pentru a-şi transmite gândurile, iar pentru şi ascunde. căci

8.1KB


pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
HIRAM nu vreau sa te supar, dar nu cred ca ne-ai lamurit cu ceva.
Cine esti?Si de ce "vorbesti" doar in "versuri"?


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Arthras
Avansat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 163
-Hiram-regele Tyrului, si prieten al lui Solomon, il ajuta pe acesta cu materiale si cu
mesteri sa ctitoreasca Templul lui Yahwe.


-Hiram Abif (fiul vaduvei), iscusit mester/arhitect,constructorul Templului.Este considerat de masoni intemeietorul mitic al francmasoneriei.


_______________________________________
Nu tot ce fac oamenii de stiinta se numeste stiinta .
                                                J.A. Hynek

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Arthras eu ma refeream la userul cu numele "HIRAM".

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
LadyGWSY
Incepator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 91
Apropo de piramide ; sunt extraordinar de fascinata de "blestemele" si capcanele puse in ele pt a le proteja. Ce credeti? Chiar exista sau sunt doar simple nascociri?

_______________________________________
Silence is golden, but DUCTAPE is shiny ) <3

pus acum 14 ani
   
ramses cel mare
Moderator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 591
Da si eu am intalnit ,,nascociri`` care spuneau  ca in in piramide exista tot felul de blesteme si capcane. Din cate stiu eu  nu sa intalnit in nici o piramida vre-o capcana sau blestem. Insa stiu ca exista un mormant unde sa gasit un blestem, iar in cea ce priveste capcanele, faraoni Noului Regat, cei care au construit mormintele in Valea Regilor, pe parcursul lungimi mormantului era sapat un put adanc, insa nici acel obstacol nu a reusit sa impiedice pe hoti de morminte.

pus acum 14 ani
   
galzu2012
Incepator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 29
dragii mei co-forumisti
va dau o veste proasta pentru cei ale caror informatii(astazi denumite cultura) sunt copiate de pe Net. piramidele au fost construite de cei care sunt pe acest pamant de dinaintea marelui deluviu(a se citi potop).
in tablitele sumeriene se spune(scrie) cu subiect si predicat ca Ningishzida, marele zeu anunaki, din stirpea enlilita a construit marile piramide din egipt! acestea aveau rol de amplificator in comunicatiile cu statiile spatiale ale anunakilor (care aveau baze de tranzit pe luna si pe marte).! ca sunteti de acord sau nu, asta este alegerea domniilor voastre, dar cu un singur lucru trebuie sa fiti de acord si anume ca in interiorul piramidelor nu s-a gasit nici o scriere(cartus, in afara de un fals ordinar dovedit) care sa ateste ca unul din faraonii egiptului au construit piramidele. da, piramidele din caramizi sunt construite de egipteni si ca dovada ca nu ei au construit pe cele din piatra, acestea s-au daramat. este acelasi exemplu ca si constructiile mayase, care sunt doar niste biete caricaturi fata de cionstructiile datate de acum 12-17 mii de ani.!
daca va intereseaza, va pot spune(scrie) ca a existat un razboi al piramidelor acum 10.000 - 11.000 de ani intre urmasii lui Enki si cei ai lui Enlil, respectiv Ningishzida si Marduk. a invins Ningishzida, iar ca si amintire pentru memoria acestei mari victorii, marele consiliu al zeilor anunaki au hotarat ca, chipul de pe Sfinx-ul egiptean sa fie impodobit cu al lui Ningishzida. Cel mai renumit criminalist al politiei din New-York a reconstituit anatomic fata sfinxului si ATENTIE a afirmat ca, forma osaturii craniului de pe sfinx NU ESTE AL UNEI FIINTE PAMANTENE !!!!
Criminalistul newyork-ez sublinia faptul ca unghiul dintre planul fruntii si planul fetei nu corespunde cu nici al unei fiinte de pe pamant. mai mult linia urechilor fiintei, al carui cap este pe sfinxul egiptean este sub planul ochilor ceea ce nu se gaseste la nici un hominid DE PE TERRA !!!!
pot sa revin cu detalierea acestui comentariu daca sunt intrebari !
galzu


_______________________________________
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim.
Albert Einstein
"Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii" Einstein

pus acum 14 ani
   
galzu2012
Incepator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 29
cum s-au construit piramidele ?
cercetatorii Robert Bouval si Graham Hancok, membrii ai organizatiei stiintifice Project Camelot (din care fac parte prestigiosi oameni de stiinta, astrofizicieni, cosmonauti americani, piloti de incercare de la Edward's Baze si nu ultimul pe lista renumitul fizician Valeri Uvalov, care este consilierul lui PUTIN pe probleme extraterestre) au facut un simplu calcul care suna asa:
piramidele egiptene sunt constituite din 6.000.000 milioane de blocuri de piatra (cu greutatea intre 2,5 To si 100 To). au presupus ca daca pentru un bloc de roca, care se decupeaza, se fasoneaza, se transporta, se ridica pana la inaltimea medie de 40 m si se aseaza pe locul potrivit in constructie, se acorda timpul de 10 minute pentru fiecare din cele 6.000.000 de blocuri de piatra, in schimburi de cate 8 ore, cate trei schimburi pe zi, se ajunge la urmatoarele date aberante care nu pot fi suportate de realitae(aviz celor care arunca cu date si metode pe forum):
6.000.000 bc. x 10 min/buc = 60.000.000 minute
transformam in ore, zile si ani considerand ca muncesc fara odihna 365 de zile pe an:
60.000.000 : 60 = 1.000.000 ore, korekt ? acum transformam in zile:
1.000.000 : 24h/zi = 41.666,66667 rotunjim la 41.666 zile ; transformam in ani
41.666 : 365 zile/an = 114,1534 ani a durat constructia, repet in conditiile in care se lucreaza 24 ore pe zi, fara odihna in timpul anului.
deci dragi forumisti, egiptenii au lucrat continuu, fara sa se odihneasca, fara sa manance, fara sa doarma, fara sa mearga la razboi si in agricultura !!!
in ziua de astazi o asemenea constructie ar dura cam in jur de 35-50 de ani cu ajutorul macaralelor, a sculelor taietoare de piatra.
deci mai multa retinere v-as ruga cand afirmati cu fffff multa usurinta (asa de la voi) ca egiptenii au construit piramidele, cu unelte de bronz !!!(in piramida sunt lespexi de granit de 100 tone, care nu se pot prelucra cu unelte de bronz)
galzu










  [/b]


_______________________________________
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim.
Albert Einstein
"Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii" Einstein

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Spui ca nu exista inscriptii, dar "Textele piramidelor" din piramida lui Unas ce sunt?
La calculul tau exista o eroare.... tu pornesti de la premisa ca toate fortele erau adunate pentru a muta un singur bloc de piatra.... dar iti dai seama ca nau stat sute de oamenii in juru a unui singur bloc de piatra... in acelas timp erau prelucrate mai multe blocuri....
Si nu e vorba doar de unelte din bronz asa cum ai specificat tu, ci si de crupru(care erau refacute si facute extrem de usor), si de diorit (care dupa cum ai spus si tu, este o piatra extrem de dura).
Nu inteleg de unde ai luat informatia ca ar dura acum 30-35 ani.... din cate stiu eu, o firma se dadea mare ca ar reusii sa o faca in 4 ani....


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
galzu2012
Incepator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 29
stimate ReLu
pentru ca nu esti constructor tie ti se pare orice fff simplu. cum sa prelucrezi granitul cu dioritul ? granitul si dioritul se pot prelucra numai cu dalti de OL sau cu piese de OL carburate cu abrazivi din diamant !! cu o dalta de diorit nu se poate prelucra granitul. Never ever.
ca sa nu plictisesc raspund la restul inrebarilor scurt fara sa dezvolt.
1. piramida lui Unas este se pare a 5-a realizata in Egipt si nu face obiectul comentariului meu. eu m-am referit numai la marile piramide, la fel ca si scrierile sumeriene.
2. firma Sony si Panasonic din Japonia in 1976 sau 1978 a incercat realizarea unei replici a marii piramide a lui keops la scara 1:4. in revista Magazin de pe vremea lui Ceasescu a fost data aceasta stire. la 8 luni de la inceperea lucrarilor, constructorii japonezi nu au fost in stare sa puna primul strat de blocuri piatra.
mai mult, problemele au inceput sa apara la inchiderea patratului de blocuri de piatra. la acea dimensiune japonezii aveau abatere la laturile patratului de 40 de cm, in conditiile in care egiptenii au doar 2 cm. si acesti 2 cm sunt din miscarile tectonice la care a fost supus platoul de la Gizeh in decursul mileniilor.
la cursul de fundatii(in anul 3 de facultate) am aflat de la profesorii mei ca platoul de la Giza, inainte de a se aseza piramidele pe acesta, a fost adus la planeitate 0,00 daca cineva stie ce inseamna acest lucru, pentru acele vremuri.  mai precis egiptenii(??? ca sigur nu ei au fost) au defrisat(au ras) complet platoul de nisip, bolovani, stanci si au adus intrega SUPRAFATA CONSTRUITA la PLANEITATE 0,00 !!!
orientarea colturilor piramidelor fata
DAR DE ABIA ACUM VINE BOMBA ! FIINTELE CARE AU CONSTRUIT PIRAMIDELE AU REALIZAT CA PLATOUL DE LA GIZEH este unul calcaros si nu rezista greutatii enorme de comprimare datorata sarcinilor statice rezultate de greutatea enorma a piramidelor. astfel inginerii acelor vremuri(avand la baza calculul de rezistenta al fundatiilor????) au inceput sa sape sub stratul de calcar pana au dat de GRANIT(au sapat pana la 1,5 m adancime). pe acest strat l-au adus la planeitate 0,00!!!!!!!!!. asa ceva nu s-a realizat nici pana in ziua de astazi cu exceptia americanilor care au costruit barajul de acumulare de la Hoover !!!!
orientarea colturilor piramidelor fata de N magnetic este cu o precizie greu de realizat si astazi(sutimi de grad). nu va suparati dar daca nu ati lucrat la scara mega pana acum nu va puteti inchipui ce inseamna tot ce v-am descris pana acum.
3. sa revenim la japonezi. dupa ce si-au dat seama ca nu pot inchide perfect primul strat de blocuri de piatra, prin calcule au realizat ca aceasta abatere de aliniere se va transmite pana in varful piramidei si la final constructia nu ar fi stabila existand pericolul SIGUR de daramare !!! dupa care si-au dat seama ca prelucrarea a 2.000.000 de blocuri de piatra cu utilaje de bronz este imposibila si pentru acest lucru le-ar trebui 30-35 de ani pentru a obtine finetea de  prelucrare realizata de egipteni???.
si sa-ti mai spun una d-le.ReLu, un calif arab prin anii 700-800 a cucerit egiptul si cand a vazut piramida i-a cazut turbanul pe ochi de mirare.
a cercetat toata piramida la exterior si a hotarat sa intre in ea prin spargerea frontala a piramidei(a auzit ca in piramida se afla comori). acest lucru s-a intamplat si dupa o munca de slav a reusit sa intre in camera sarcofagului care era GOL.!!! cronicarii arabi au relatat ca in interiorul piramidei nu se afla nici o inscriptie si nici un detaliu hieroglific cu privire la constructorii acestor minunatii.
de asemenea cronicarii au relatat ca toate sigiliile erau intacte la intrarea in camera sarcofagului.  daca esti asa de curios am sa-ti transmit in scris cine a fost califul arab care a spart piramida.
acum ca am facut un mic curs de statica constructiilor va las sa ganditi profund la ce veti scrie de acum incolo.
va pup
galzu


_______________________________________
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim.
Albert Einstein
"Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii" Einstein

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Galzu inteleg perfect ceea ce spui tu, iti respect experienta, dar cred ca o sa imi dai dreptate cand spun ca:
1.Japonezii sunt niste copiatori, care nu reusesc sa faca nimic fara sa copieze (uitate de exemplu la Marea Britanie care chiar a declarat ca incearca sa realizeze un nou avion pe care sa nu il poata copia japonezii)
2.Din 1978 pana acum s-a evoluat extrem de mult, acum eu iti pot spune mai exact care este evolutia in informatica si programare...(tehnologie si software)
3.Graba strica treaba

Nu stiam ca a fost sapat si si adus la planeitate.. interesant..... intradevar este vorba de o munca titanica..
Nu context cele spuse de tine, sunt de acord.. dar raman cateva intrebari:
1.care este rostul carierei de piatra de la Ghiza? Se presupune ca este exact cantitatea de piatra de care a fost nevoie pentru una dintre cele 3 piramide, piramida lui Kefren..(probabil sunt si alte cariere la Ghiza, dar eu aia o stiu...)
2.Ce "rost" au piramidele?(acum ne referim doar la marile piramide, pentru ca la ele te-ai referit si tu)
3.La ce foloseau puturile din cele doua camere din marea piramida?
4.De ce s-a descoperit intr-unul din puturi o usa falsa, si in acelas put un peshket? Instrument care era folosit in ritualul deschiderii gurii, care era realizat pe mumie,statuete,si usi false pentru a putea trece Ka-ul raposatului prin ele...


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Arthras
Avansat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 163
Versiunea oficiala sustine  in mod neconvingator ca blocurile de piatra necesare con-
struirii piramidelor, erau extrase din munte, cu ajutorul pene de lemn,stropite cu apa, ca sa se umfle.Apar totusi alte intrebari:
--cresterea dimensiunilor penelor era atat de mare, incat sa determine fisurarea stancii?
\-admit totusi ca aceasta crestere a dimensiunilor s-ar fi putut produce.,ar fi aparut solicitari atat de mari incat lemnul ar fi cedat si nu piatra.
-cati mc de apa erau necesari pt umflarea sutelor de mii de pene, si cum era carata apa sus.


_______________________________________
Nu tot ce fac oamenii de stiinta se numeste stiinta .
                                                J.A. Hynek

pus acum 14 ani
   
mihaelaabdelhamid
Incepator

Din: cairo
Inregistrat: acum 11 ani
Postari: 5
piramidele prima data pe cer dupa aceia pe pamint pricepeti puterea minti de atunci...............................................dar orikum sunt povesti foarte frumoasesi interesante
toul a fost facut cu acordul lui allah nu uitati


_______________________________________
maleh

pus acum 11 ani
   
Arthras
Avansat

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 163


_______________________________________
Nu tot ce fac oamenii de stiinta se numeste stiinta .
                                                J.A. Hynek

pus acum 3 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la