EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
loca23 din Cluj
Femeie
24 ani
Cluj
cauta Barbat
23 - 44 ani
EGIPTUL ANTIC / Reginele Egiptului antic / cleopatra-regina si femeie Moderat de ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
Primii ani de domnie

Cleopatra s-a născut în ianuarie, anul 69 î.Hr.. Fiică a regelui Ptolemeu al XII-lea, Cleopatra avea mai mulţi fraţi (printre care sunt urmaşii la tron Ptolemeu al XIII-lea şi Ptolemeu al XIV-lea, precum şi Arsinoe). După ce Ptolemeu al XII-lea moare ucis (dealtfel toţi cei din neamul Cleopatrei au murit asasinaţi, adeseori prin otrăvire), Cleopatra urcă pe tron. În acelaşi timp, fratele ei a devenit regele Ptolemeu al XIII-lea, domnind alături de ea în Egipt sub titlul oficial de soţ al Cleopatrei. Cleopatra şi Ptolemeu au fost membri ai dinastiei macedoniene care a guvernat Egiptul de la moartea lui Alexandru cel Mare (în 323 î.Hr.). Deşi Cleopatra nu avea sânge egiptean, ea a fost singura din casa ei care a învăţat limba egipteană. Pentru a-şi spori influenţa asupra poporului egiptean, a fost proclamată fiica lui Ra, zeul soarelui la egipteni. La scurt timp, Cleopatra a avut neînţelegeri atât cu fratele cât şi cu sora sa, Arsinoe, care au dus în anul 48 î.Hr. la un război civil.

Descriere
Cleopatra a fost considerată dintotdeauna drept cea mai frumoasă femeie din lume. "Dacă nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, faţa lumii ar fi fost alta", spunea Blaise Pascal despre regina Egiptului. Pascal credea că femeile cu nasul lung sunt mai atrăgătoare şi că poate acest amănunt i-ar fi atras pe Cezar şi pe Marcus Antonius. În realitate, nu se ştie cum arăta nasul Cleopatrei. În culegerea "Samhita", Sushruta descrie peste 180 de instrumente chirurgicale, folosite în timpul operaţiilor estetice, care erau posibile la acea vreme. Deşi aceste transformări chirurgicale erau "la modă", Cleopatra nu a apelat la ele. Există şi unele încercări de a demonta mitul frumuseţii Cleopatrei. După reprezentările pe o monedă descoperită recent, regina avea o frunte îngustă, părul cârlionţat, nasul proeminent şi buzele subţiri[1]. Principalul ei mijloc de seducţie nu consta într-o furmuseţe neobişnuită, aşa cum îi este ea atribuită mai târziu, de Geoffrey Chaucer şi Shakespeare, ci în inteligenţa şi glasul ei plăcut. În limba greacă, "Cleopatra" semnifică "gloria tatălui", însă numele se pare că nu a fost bine ales deoarece "preferata tatălui" în familia reginei era Arsinoe, sora cea mică. Cleopatra nu purta bijuterii. Vorbea şapte limbi, beneficiind corespunzător originii de o educaţie aleasă. Ca regină a dat dovadă de duritate. Opinia publică romană o stigmatizase pe Cleopatra drept metresa lui Cezar şi Marc Antoniu, considerând-o drept o duşmană a Romei.
Caesar şi Cleopatra

La vremea aceea, Roma, cea mai mare dintre puterile vestice, era de asemenea zguduită de un război civil. Chiar în momentul în care Cleopatra se pregătea să-şi atace fratele cu o imensă armată formată din arabi, războiul civil roman a ajuns şi în Egipt. Pompei cel Mare, înfrânt de Iulius Caesar în Grecia, a fugit în Egipt căutând adăpost, însă a fost în 47 î.Hr. ucis de agenţii lui Ptolemeu al XIII-lea. Caesar a ajuns la scurt timp în Alexandria şi, după ce a descoperit moartea duşmanului său, a decis să restabilească ordinea in Egipt. Începând cu secolul precedent, Roma exercitase un control din ce în ce mai mare asupra bogatului regat egiptean, astfel încăt Cleopatra a căutat să-şi atingă scopurile politice intrând în graţiile lui Caesar. Ea s-a dus la palatul regal din Alexandria şi se spune că i-a fost dusă lui Caesar înfăşurată într-un covor, care i-a fost oferit cadou. Cleopatra, o femeie nu prea frumoasă dar totuşi seducătoare, a atras atenţia puternicului lider roman, acesta fiind de acord să participe la războiul civil egiptean de partea ei. Cleopatra ieşi învingătoare din acest conflict şi rămase la domnie alături de un alt frate de-al sau, Ptolemeu al XIV-lea. Arsinoe, care fusese aliata lui Ptolemeu al XIII-lea în luptă, a fost luată la Roma de Cezar, apoi dusă într-un templu, unde trăi până în anul 41 î.Hr., cănd avea să fie executată din ordinul lui Marc Antoniu.

În iunie 47 î.Hr. Cleopatra a avut un fiu, despre care a pretins că este al lui Caesar şi pe care l-a botezat Caesarion, adică "micul Caesar". La întoarcerea lui triumfală la Roma, Caesar a fost întâmpinat de Cleopatra şi Caesarion. Sub auspiciile negocierii unui tratat cu Roma, Cleopatra a locuit într-o vilă deţinută de Caesar, situată în afara capitalei. După ce Caesar a fost asasinat în martie 44 î.Hr., Cleopatra s-a întors în Egipt. La scurt timp după intoarcerea Cleopatrei, Ptolemeu al XIV-lea a murit, probabil otravit de sora sa. Regina şi-a adus fiul la domnie alături de ea, sub numele de Ptolemeu Cezarion al Egiptului (Ptolemeu al XV-lea Caesar).


Antoniu şi Cleopatra

Odata cu asasinarea lui Iulius Caesar, Roma a căzut din nou pradă războiului civil, oprit temporar în 43 î.Hr. odată cu formarea celui de-al doilea triumvirat, constituit din Octavian, fiul adoptiv al lui Caesar şi moştenitorul ales de acesta, Marc Antoniu, un general puternic şi Lepidus, un om de stat roman. Antoniu a preluat administraţia provinciilor estice din Imperiul Roman, chemând-o pe Cleopatra la Tarsus, în Asia Mică, pentru a răspunde acuzaţiilor potrivit cărora ar fi susţinut duşmanii lui Marc Antoniu.

Cleopatra voia să şi-l facă pe Antoniu aliat, aşa cum îi fusese înainte Caesar. De aceea în 41 î.Hr. a ajuns la Tarsus într-o magnifică barjă, costumată în Venus, zeiţa iubirii la romani. Reuşind să îl seducă pe Marc Antoniu, se întoarse împreună cu el la Alexandria, unde petrecură iarna împreună. În 40 î.Hr., Antoniu s-a întors la Roma şi s-a căsătorit cu sora lui Octavian, Octavia, într-o încercare de a-şi repara alianţa cu fratele acesteia. Totuşi, triumviratul a continuat să se deterioreze. În anul 37 î.Hr., Antoniu s-a despărţit de Octavia şi a călătorit spre est, făcând aranjamente astfel încât Cleopatra să i se poată alătura în Siria. În perioada în care au fost despărţiţi, Cleopatra i-a dăruit doi gemeni, un băiat şi o fată. Potrivit propagandiştilor lui Octavian, cei doi amanţi erau căsătoriţi la vremea respectivă, fapt ce încălca legea romană care interzicea romanilor să se căsătorească cu străini.


Al doilea război civil

Bătălia de la ActiumDupă alţi câţiva ani de tensiune şi atacuri propagandistice, Octavian i-a declarat război Cleopatrei şi în consecinţă lui Antoniu, în 31 î.Hr. Duşmanii lui Octavian s-au adunat de partea lui Antoniu, însă excelenţii comandanţi militari ai lui Octavian au repurtat succese imediate în faţa forţelor lui Marc Antoniu. La 3 septembrie, 31 î.Hr. flotele celor doi s-au confruntat la Actium, în Grecia. După lupte grele, Cleopatra şi-a încălcat angajamentul asumat faţă de Antoniu şi a plecat spre Egipt cu 60 dintre navele ei. Antoniu a reuşit să pătrundă printre navele inamice şi a urmat-o. Flota rămasă s-a predat lui Octavian. O săptămână mai târziu, forţele terestre ale lui Antoniu au capitulat.

După această bătălie, Cleopatra s-a refugiat într-un mausoleu. Antoniu, fiind informat că regina Cleopatra a murit, s-a înjunghiat cu sabia. Înainte de a muri, la el a venit un alt mesager, care l-a informat că Cleopatra era încă în viaţă. Antoniu a cerut să fie transportat la locul de refugiu al Cleopatrei, a implorat-o pe aceasta să facă pace cu Octavian, apoi a murit în braţele iubitei sale. După sosirea triumfală a romanilor, Cleopatra a încercat să-l seducă pe Octavian, însă acesta a rezistat farmecelor.

Sinuciderea

Moartea Cleopatrei de Guido Cagnacci, 1658După moartea lui Antoniu, Alexandria fusese cucerită de romani, care înconjuraseră mausoleul Cleopatrei. După ce aflase că va fi trimisă în lanţuri la Roma, ca trofeu al lui Octavian, Cleopatra se pregăti pentru o moarte demnă de o regină, luând mese fastuoase şi îmbrăcând cele mai bune haine ale ei. Lui Octavian îi trimise un testament conform căruia dorea să fie înmormântată alături de iubitul ei, Marc Antoniu, şi îl lăsa la conducerea Egiptului pe fiul ei Cezarion drept Ptolemeu al XV-lea. Neacceptând să ajungă sub dominaţia lui Octavian, Cleopatra s-a sinucis la 12 august 30 î.Hr., probabil prin muşcături de vipere. Trupul Cleopatrei a fost îngropat alături de Marc Antoniu, pe ţărmul Mării Mediterane, cu toată pompa. Apoi, Octavian l-a executat pe fiul Cleopatrei, Caesarion, aflându-se în drum spre India. A anexat Egiptul Imperiului Roman şi a folosit avutul Cleopatrei pentru a-şi plăti veteranii.

Misterioasa moarte a Cleopatrei

Moartea Cleopatrei de Reginald ArthurPotrivit istoricilor, în timp ce se afla în mausoleu, Cleopatra le ceruse sclavilor să aducă un coş cu un şarpe (sau cu doi şerpi). Ea ar fi luat şarpele şi l-ar fi pus la sân, unde ar fi primit muşcătura ucigătoare. Se spune că agonia reginei ar fi durat trei ore. Unii cercetători identifică şarpele cu o viperă egipteană, alţii cu o cobră, simbolul coroanei faraonilor. Şarpele ar fi muşcat-o în dreptul inimii, ceea ce ar fi provocat moartea rapidă. Se mai spune că ea murise alături de două sclave. Alţi cercetători cred că sinuciderea prin otravă de şarpe ar fi fost demnă de o regină, dar au dubii în privinţa acestei metode dată fiind durata scurtă de agonie, susţinută de documente. Mulţi spun că Cleopatra ar fi fost ucisă cu o lovitură de sabie dată pe ascuns chiar de Octavian, care voia să se descotorosească de ea. El ar fi şi autorul teoriei sinuciderii. A fost regină. A fost zeiţă - "noua Isis". A cucerit bărbaţii cei mai puternici ai vremii: întâi Cezar, apoi Antonius. A visat să domnească peste un mare imperiu oriental, care ar fi readus la viaţă cuceririle lui Alexandru. Era frumoasă, fără îndoială şi cu siguranţă rafinată, cultă, inteligentă, voluntară, animată de ambiţii înalte. Dar, după înfrângerea şi moartea lui Antonius, s-a ciocnit de inflexibilul Octavian(viitorul Augustus); acesta nu s-a lăsat sedus. Cleopatra şi-a găsit refugiul în moarte şi tot atunci a intrat in legendă. Acolo se află şi astăzi, pe primul loc între femeile care au domnit peste popoare şi peste oameni.


Familia Cleopatrei
Amanţi:
Cneius Pompeius
Iulius Cezar
Irod,regele iudeu
Marc Antoniu
Soţi:
Ptolemeu XIII
Ptolemeu XIV
Marc Antoniu
Copii:
Ptolemeu Cezarion
Cleopatra VIII Selene
Alexandru Helios
Ptolemeu Philadeus


_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
am si niste poze

femeie niste poze

10.5KB


_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
la amanti cred ca mai trebuie adaugat in vreo 20 de nume )

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
taci mah)
ce vrei sa zici cu asta?
ca era ****>:P?


_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
si ink una. asta e ff tare:X

femeie ink una. asta tare:x

17.2KB


_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
app toate sunt picturi

femeie app toate sunt picturi

16.2KB


_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
Cleopatra VII
Membru

Din: timisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 80
Cleopatra dupa parerea mea era o femeie foarte inteligenta care a stiut sa se foloseasca de toate atuurile ei pentru a putea obtine ceea ce isi doreste.Pacat ca atunci cand a ajuns Octavian la ea era deja batrana si si-a pierdut din farmece.

_______________________________________
Este de o mie de ori mai bine sa fi optimist si sa te inseli,decat sa fi pesimist si sa ai dreptate.-Jack Penn-

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
batrana? din cate stiu eu cleopatra a VIII a a murit foarte tanara, sa sinucis cred ca pe la varsta de .... nu mai tin minte dar stiu ca pe la 18 ani a suit pe tron

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Cleopatra VII
Membru

Din: timisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 80
"batrana" avea deja 39 de ani cand a murit

_______________________________________
Este de o mie de ori mai bine sa fi optimist si sa te inseli,decat sa fi pesimist si sa ai dreptate.-Jack Penn-

pus acum 15 ani
   
Cleopatra VII
Membru

Din: timisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 80
deci nu era chiar foarte tanara

_______________________________________
Este de o mie de ori mai bine sa fi optimist si sa te inseli,decat sa fi pesimist si sa ai dreptate.-Jack Penn-

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
39 este varsta medie, nu cred ca sia pierdut din farmece, ea a imbatranit in ani dar a ramas la fel de frumoasa si de seducatoare

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
da..dar tinand cont ca egiptencele se maturizau repede, e clar ca imbatraneau mai repede dek acum [vreau sa zic ca ce la noi e varsta medie cum zici tu, pun pariu ca la ei era un mic inceput de batranete  ]

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu neaparat, in vremea cand oamenii traiau  pana pe la 500 de ani, erau copii timp de 200? nu prea cred

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Cleopatra VII
Membru

Din: timisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 80
de unde sti tu ca oameni traiau 500 de ani?

_______________________________________
Este de o mie de ori mai bine sa fi optimist si sa te inseli,decat sa fi pesimist si sa ai dreptate.-Jack Penn-

pus acum 15 ani
   
Cleopatra VII
Membru

Din: timisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 80
totusi nu mai era tanara ca sa-l poata cuceri pe Octavian care din cate stiu era mai tanar decat ea.

_______________________________________
Este de o mie de ori mai bine sa fi optimist si sa te inseli,decat sa fi pesimist si sa ai dreptate.-Jack Penn-

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
din cate stiu eu cand el era baiat mare ea era doar o fetescanca
poi dupa cum stie toata lumea de mult,foarte demult, deoarece alimentatia nu era asa de nesanatoasa,oamenii mult mai mult, si ajungeau chiar si la varsta de 400-500 de ani


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
faptul ca nu l-a cucerit pe octavian nu trebuie sa fie neaparat din cauza varstei. poate acesta a fost mai "tare" decat Cezar si Antoniu. si el exact asta si-a propus, sa nu se lase influentat de ea

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poi a vazut greseala celorlalti doi si a zis ca nu vrea sa o faca si el
de aceea nu sa lasat influentat de farmecele ei


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
da.dar asta nu inseamna ca era urata sau nu. nu ai de unde sa stii. poate era la fel de frumoasa si el a reusit sa-i reziste, sau poate nu mai era nici macar draguta si atunci nu a avut de infruntata nicio ispita

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu am zis ca a fost frumoasa sau nu, eu am zis ca el a fsot mai atent

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
o fi adevarat ca pe fiul ei l-a ucis marc sau a fugit?

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poi fiul ei nu a fost Caesar, imparatul romanilor?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Din cate stiam a incercat sa il ajute sa fuga... dar in final romanii l-au ucis. Dar nu sunt sigura.

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 15 ani
   
just_me_oana
Moderator

Din: maybe from heaven...or hell?
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 236
Cleopatra, regina si legenda
-- Tradata si exilata de propriul frate
Cleopatra este una dintre acele figuri legendare si romantice ale istoriei, care au captat imaginatia tuturor generatiilor, incepand chiar de la contemporanii lor. Cleopatra a fost o femeie ambitioasa, hotarata sa-si guverneze tara si sa o protejeze de bratul puternic si de expansionismul Imperiului Roman. Era considerata una dintre cele mai inteligente si mai abile femei-conducator din toate timpurile. Fara a fi o frumusete, asa cum a fost descrisa deseori, avea o uluitoare putere de seductie. Avea farmec, o voce melodioasa si, nu in ultimul rand, era dotata cu o inteligenta deosebita.
Cleopatra a VII-a, fiica lui Ptolomeu al XII-lea (dinastia Ptolemaica) si a Cleopatrei a V-a, s-a nascut in anul 69 i.H. Cea care avea sa devina fascinanta regina a Egiptului avea doua surori mai mari, Cleopatra a VI-a si Berenice a IV-a, o sora mai mica, Arsinoe a IV-a, si doi frati mai mici, Ptolomeu al XII-lea si Ptolomeu al XIV-lea. Dupa moartea lui Ptolomeu al XII-lea, cleopatra si fratele sau Ptolomeu al XII-lea urmau sa guverneze tara impreuna. In dinastia Ptolemaica era obiceiul ca fratii si surorile sa se casatoreasca intre ei, pentru o guvernare comuna. Era o masura preventiva, destinata sa impiedice vreo alta familie puternica, in afara celei regale, sa obtina suficienta influenta pentru a ajunge sa controleze tronul Egiptului. Dar Ptolomeu al XII-lea, in loc sa devina sotul Cleopatrei, a exilat-o si si-a insusit tronul, pentru a conduce singur. Cleopatra si-a mobilizat o armata si a incercat sa cucereasca ceea ce-i apartinea, de fapt. Demersul sau, insa, a esuat.


_______________________________________
Ea un inger ce se roaga
    El un demon ce viseaza       
       Ea o inima de aur
           El un suflet apostat

pus acum 15 ani
   
Lucy
Tomb Raider

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 107
Cleopatra a fost considerata o persoana necrutatoare si promiscua,insa cercetarile istorice o infatiseaza altfel: o femeie monogama,mama devotata a 4 copii si o regina plina de compasiune fata de poporul sau

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
totusi cei care o considera necrutatoare trebuie sa aiba si ei motivele lor

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Lucy
Tomb Raider

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 107
Cleopatra a fost invatata de tatal ei multe lucruri si cand era mare stia multe limbi straine printre care si egipteana

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
egipteana limba straina pentru ea?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Lucy
Tomb Raider

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 107
ma refeream la alte limbi straine ~~" iar greaca nu e una si aceasi cu egipteana ^_^

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu e una si aceeasi dar egipteana nu era limba straina pentru ea pentru ca a trait in egipt

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
crazy kid
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 103
ba sa stii ca era. pana la cleopatra nici un faraon din dinastia ptolemeilor nu stia egipteana.

_______________________________________
nu judeca inainte sa cunosti...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu stiu cum ai putea sa traiesti intro tara si sa nui sti limba

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269

ReLu a scris:

poi a vazut greseala celorlalti doi si a zis ca nu vrea sa o faca si el
de aceea nu sa lasat influentat de farmecele ei

FRATILOR Octavian era gay asa k nu o mai lungiti atat ok ?     


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
cred ca era "gay" ca obtinea favoruri de la cezar prin "servicii sexuale"

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
in antichitate nu cred ca erau gay, ci doar bisexuali , cum sa fie octavian gay daca el avea sotie? eu asa stiu

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
nush eu asa am citit undeva ca ar fi obtinut adoptia lui caezar prin favoruri sexuale . sorry daca e gresit stiu si eu k avea sotie si o chema Livia . 

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu spun ca nu puteau sa ii placa si barbatii

dar atata timp cat ii placeau si femeile nu putea sa fie gay doar bisexual


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
da uite aici ai dreptate.....

_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
ii ceva logic nu stiitific si nici arheologic

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Societatea de azi are reticenta fata de homosexualitate/bisexualitate. Insa in antichitate era altfel. La egipteni nu, dar la greci, la romani... era ceva obisnuit.

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
Oricum e impotriva firii homo sexualitatea si bi....

_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
uite ca in antichitate  marile civilizatii nu gandeau asa

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
Ba gandeau...................doar ca .................nivelul de cultura a lasat mult de dorit la masele de oameni. Doar elita era culta, restul erau inculti si depravati.

De aceea D-zeu i-a pedepsit pe cei din Sodoma si Gomora, pt.ca erau depravati, erau homosexuali.


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Atlantis, tu crezi ca in antichitate numai masele populare erau bi/gay? Elita nu?

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
pana acum sa vb doar de barbati dar femeile nu era ? ele  erau mai normale?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Mai, nu stiu ce sa zic... S-a vorbit despre barbati mai mult, dar nah.. de unde stim noi ce faceau femeile in "harem"... Ca faraonul nu le putea satisface pe toate... iar barbatii nu aveau voie in harem... deci...

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
la barbati din cate stiu exista dovezi dar la ele nu? o faceau pe ascuns sau ...?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Habar nu am... Oricum lesbi sunt mai putine decat gay.

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
in noua generatie sunt mai multe

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Da

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
Ce legatura au lesbienel si gay cu Cleopatra?

_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
pai octavian a avut legatura cu cleopatra si a fost gay :P

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Am deviat si noi un pic de la subiect. O sa mut posturile respective intr-un topic cu gay & lesbi

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
  vorbesti serios? Chiar vrei sa deschizi un astfel de topic?

     


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355

ReLu a scris:

pai octavian a avut legatura cu cleopatra si a fost gay :P


De unde stii ca Octavina a fost gay? Unde ai citit asta?


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
pai asa se specula undeva prin acest topic
eu nu stiu pt ca nu mia placut istoria romanilor asa ca nu am citit


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Mai RElu, nu stiu daca Octavian era gay/bi sau ceva de genul, dar Caesar e. Despre el se spunea "femeia tuturor barbatilor, barbatul tuturor femeilor".

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
   

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Relu, nu mai rade asa tare ca o sa te doara stomacu'

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
cum sa nu razi cand citeste despre un imparat asa ceva )

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
da ATON  are dreptate si eu am citit ca OCTAVIAN  a obtinut favorurile de la caezar prin servicii sexuale .

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
deci ambii erau gay

dar haidati sa ne intoarcem la cleopatra


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
bn uite o intrebare credeti k era o mama buna cleopatra ?

_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu prea cred

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
de ce argumenteaza te rog ca sa stim pe ce te bazezi cand spui asta ?

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nustiu eu mio imaginez ca pe o femeie aventuroasa pe care nu o intereseaza chestiile acestea

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Poate a fot si una si alta. O vampa nu poate fi o mama buna?

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
deacord cu aton

_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
asta nu inseamna ca as crede despre cleopatra ca este o vampa ....

_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poate nu mio imaginez eu cum trebuie
nu avem de unde sa stim, cel putin nu acum
dupa ce mai gasim ceva dovezi poate o sa putem


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
este adevarat ca nu prea se stiu foarte multe lucruri despre viata cleopatrei ca mama astfel incat sa ne dam cu parerea ...... Intr-un singur loc am citit odata ca cleopatra si-ar fi trait ultimi ani din viata ca o buna sotie si mama dedicandu-se familiei ....

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
e posibil
nu prea ma interesat subiectul asa ca nu prea m-am informat
daca ai informatii despre cum si-a trait ea viata trimitele


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
am spus mai sus ca nu stiu prea multe despre ea ca  acel articol l-am citit int-un singur loc . daca gasesc ceva interesant o sa postez . deocamdata sunt in permanente cautari .

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2169
Nu stiu sigur daca a fost sau nu o vampa, cel putin eu asa cred. Insa sigur a fost o femeie inteligenta. Nu atat de frumoasa cat de inteligenta. NU i-a cucerit pe barbati prin frumusete, ci prin grandoare, lux, samd.

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
Sunt de aceeasi parere cu tine aton   am auzit si eu ceva desprea chestia cu mama dedicata familiei(nu-mi amintesc unde )dar sincera sa fiu nu prea cred...adik istoria mereu a descriso ca fiind mai "petrecareata"   si de aici tragem si noi concluziile.Din cate stiu femeile din egipt erau cunoscute ca fiind femei focoase 
P.S. Offf si iata ca am mai descoperit ceva: octavian si caesar erau...gay...GRAV


_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu e grav cel putin nu pentru acea perioada , era ceva normal

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
Oke...inteleg ideea ta dar...totusi...Caesar cunoscut ca un super barbat... ehhh

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
:P
multi din antichitate erau gay
de exemplu arhimede (sper ca bine spun) era gay si pe langa asta mai ii placea sa se uite la copii cum o faceau, el a murit datorita acestei chestii, tribunalul a  hotarat ca trebuie sa se otraveasca si exact asata a facut
sper ca bine am ales personajul


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
Omg...stiam ca cei din antichitate aveau aceste apucaturi cel putin despre baile comune din roma sunt o gramada de povesti dar despre aceste personaje importante din istorie cu rusine recunosc ca habar nu aveam

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
nu este singurul caz, sunt multe cazuri

de exemplu citeam intr-o zi despre un papa care ducea prostituate in biserica si de aici se subintelege ce urmeaza si despre un papa care era gay, bine asta este de acum

sunt multi filosofi cunoscuti din antichitate dar totusi hai sa incheiem aici daca e facem un topic "Gay" si vb acolo despre toate cazurile

sa ne intoarcem noi la frumoasa si inteligenta cleopatra


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
Deacord cu tine!!! Sa revenim la Cleopatra noastra frumoasa!!! Stie cineva lucruri interesante pe care altii nu le stiu (despre ea) si ar vrea sa ni le impartaseasca si noua???

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
mare lucru nu prea se stie despre ea
si ca sa stim ce sa te informam prima data trebuie sa stim ce sti tu despre ea asa ca spunene ce sti tu despre ea si daca avem noi ceva de adaugat ....


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
Nici eu nu stiu mare lucru...doar ca a fost ultima regina a egiptului si ca a avut de aface cu marc antoniu si caesar si normal a murit prin sinucidere...dar as vrea ceva detalii dar nu cele care deja se stiu ci unele care nu sau auzit asa de des...

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
a deci nu vrei ceea ce se spune in cartile de istorie

pe mine nu prea ma interesat acest subiect , aceasta parte a istoriei eu o leg de cea romana, care nu prea ma intereseaza
mie imi place antichitatea


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
nu cred sa fi citit nicaieri ca cleopatra a fost petrecareata  ...insa ca a fost o femeie care sa dedicat familiei am citit. nu cred ca faptul ca a avut legaturi cu anumiti barbati inseamna ca nu poate fi o mama buna .....

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
aaaaaa si nou despre ea nu stiu ce sa-ti spun .....stiu doar ca numele  ei inseamna gloria tatalui ca avea nas lung  si vorbera fluent 7 limbi straine (desi undeva am citit ca de fapt erau 9 ) ... ca avea 4 copii si stiu si ce sa intamplat cu ei dupa moartea ei ....cam atat 

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
Faza cu nasul lung nu e ceva cert e doar o afirmatie!!! aia cu numele si cu 4 copii stiu dar nu stiu ce sa intamplat cu ei...

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
nu cred ca e doar o afirmatie....adica toate documentele pe care le-am citit despre ea relatau faptul ca avea nasul lung ......de ex replica lui BlaisePascal : ''daca nasul cleopatrei ar fi fost mai scurt sar fi schimbat istoria lumii '' ...asta e doar un exemplu

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
  dar cu copii ei ce s-a intamplat

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
) pai cautati si voi o poza cu un bust deal ei si vedeti daca are nasul lung sau scurt ce este asa de greu?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
pai eu am cautat si chiar are nasul lung ......nu e greu doar ca nu se stie sincer daca vreuna dintre acele statui e cu adevarat a ei . daca te-ai fi uitat cu atentie scrie posibila statuie a reginei cleopatra .....

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
da am vazut la unele
pai atunci asteptam pana ce ii gasim mormantul atunci o sa stim


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
daca il vom gasi

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
eu inca sper ca o sa il gasim
daca nu ...asta e


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
O da    tara moare si baba se piaptana!!!! Si eu sper relu ar fi ceva chiar interesant ...dar pana atunci Cleopatra=alt mister al egiptului 

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
da ai dreptate
totusi din cate am inteles arheologii cred ca sunt pe aproape
cel putin asa spun ei


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
serenne_20
Avansat

Din: galati
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 106
Cine stie ce se mai descopera si ce mai iese la iveala 

_______________________________________
Ii ignoram pe cei ce ne adora si ii adoram pe cei ce ne ignora...
Ii ranim pe cei ce ne iubesc dar ii iubim pe cei ce ne ranesc...

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
unde credeti ca ar putea fi?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
keyLime girl
Avansat

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 269
din cate se stie pana acum se crede ca mormantul ei ar fi acoperit de marea mediterana . acum insa eu nush ce sa zic ma gandesc ca daca ar fi fost asa l-ar fi gasit pana acum nu credeti ?

Modificat de keyLime girl (acum 15 ani)


_______________________________________
stiu ca am trait pentru ca am simtit

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
pai nu chiar marea mediterana este foarte mare
anul trecut s-au descoperit statui si multe artefacte in marea mediterana


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Pagini:  1 2 3  

Mergi la