EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
EGIPTUL ANTIC / Egiptul intre adevar si legenda / cat de batran este sfimxul de la gizeh Moderat de Horus, ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini: 1
silently
Avansat

Din: severin
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 210
Cu un   zambet mai enigmatic chiar decat al Mona Lisei,priveste spre departari,dincolo de aceasta lume ,ca si cum ar vrea sa vada punctul in care Soarele rasare la echinoctiul de primavara.
        Sfinxul de la Giseh-pentru ca despre el este vorba-are 73 de metri lungime si 20 de metri inaltime,fiind cioplit in stanca.Este un monolit,spre deosebire de piramide,care sunt construite din blocuri de piatra suprapuse.Fara el ansamblul de la Giseh ar fi incomplet,pentru ca Sfinxul spune cand-si poate,de ce – a fost proiectat acest complex arhitectonic.
                UDAT DE PLOI

        In anul l961 aparea la Paris o carte ,,,STIINTA SACRA’’semnata de egiptologul Schwaller de Lubicz,care printre altele,remarca efectele eroziunii asupra Sfinxului,brazdat de urme verticale,ca si cum corpul sau de piatra ar fi fost spalat – si inca timp indelungat – de ploi.Cateva decenii mai tarziu,cartea a cazut in mainile unui alt egiptolog,John Anthony West,care,izbit de acest pasaj,a realizat ca urmele de eroziune de pe piramide sunt ORIZONTALE ,cum este si firesc la marginea Saharei – un desert bantuit de furtuni de nisip.Ceea ce inseamna ca urmele VERTICALE de pe Sfinx sunt cauzate de ploaie,adica a fost construit intr-o epoca in care in Egipt cadeau ploi abundente.Deci,fie ca Sfinxul este mai vechi decat piramidele si constructia ansamblului de la Giseh – care este un tot unitar – s-a intins pe mai multe milenii,fie ca piramidele au fost ,la un moment dat, reconstruite.

       UN GEOLOG INCURCA SOCOTELILE
           
          EGIPTOLOGILOR,,DE PROFESIE’’
        Exista egiptologi ,,de profesie’’si egiptologi prin vocatie.Primii,care reprezinta ,,stiinta oficiala’’[si care ii numesc pe cei din urma ,,exaltati’’si diletanti],considera ca Sfinxul a fost construit prin anul 2500 i.e.n.,in timpul domniei faraonului Kephren,totodata considerat a fi si ,,autorul’’uneia din cele trei piramide de la Giseh.Din studiul efectuat de John Anthony West rezulta ca avem de-a face mai degraba  cu o dogma decat cu un adevar stiintific.Nu mai exista nici o singura inscriptie – pe vreun papirus sau cioplita in piatra – care sa ateste ca Sfinxul a fost construit din ordinul lui Kephren.Singurul argument al ,,egiptologiei oficiale’’este vecinatatea dintre Sfinx si piramida atribuita lui Kephren.Spunem atribuita,pentru ca si Marea Piramida ii este atribuita lui Keops ,dar scriitorul Copt Masudi,mort in anul 957 e.n.,ne informeaza ca a fost construita din ordinul faraonului Surid,personaj care ,,a domnit in Egipt inainte de potop’’.Deci acum vreo 12mii de ani….
        Daca vor gandi la fel ca ,,egiptologii de profesie’’contemporani noua,arheologii anului 6500 e.n.vor trage concluzia ca Universitatea din Bucuresti  a fost cladita din ordinul lui Mihai Viteazul,a carui statuie de bronz pare ca o priveste de la inaltimea piedestalului de piatra si a calului de bronz.
        Pentru a-si verifica ipoteza,John Anthony West a apelat la ajutorul unui geolog de renume,profesorul Robert Schoch de la Universitatea din Boston,Massachussetts.Fara sa se grabeasca,profesorul Schoch si-a enuntat concluziile dupa cateva luni de studii ; ,,rosaturile’’de pe Sfinx au fost provocate de ploaie si nu de nisip. ,,Imposibil ‘’.au sarit in sus egiptologii de profesie.,,Ploile abundente au incetat in Egipt cu cateva milenii inainte de domni a lui Kephren ‘’,,.Asta nu mai e problema mea ‘’,le-a raspuns sec profesorul Robert Schoch.Rezultatul – John Anthony West a fost etichetat drept ,,sarlatan’’,si cum prestigiul profesorului Schoch este prea mare pentru a putea fi taxat in acelasi fel,I s-a spus [nu in modul cel mai politicos si elegant cu putinta] sa-si vada de geologia lui.                                   
                  Construit in era astrologica   
                                     A  LEULUI


        In 1989,cercetatorul Robert Bauval a publicat in ,,Oxford Journal’’un articol intitulat
,,Discussions in Egyptology’’in care demonstreaza ca Marile Piramide si pozitia lor relativa fata de Nil sunt o,, harta cereasca’’,reprezentand cele trei stele ale Centurii lui Orion,fiind respectata cu strictete si pozitia lor relativa fata de Calea Lactee,a carei proiectie terestra este albia,,Marelui Hapi’’.Dar potriveala ,,intre Nil si piramide,pe de o parte si Centura lui Orion si Calea Lactee pe de alta parte,afost maxima in jurul anului 10500 i.e.n.,in era astrologica a Leului,cand in Egipt ploua,nu ca acum…Iar Sfinxul are capul unui om si trupul unui leu si,ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns,acum 12 milenii si jumatate el vedea constelatia Leului ,,rasarind’’in fata sa,cu putin inaintea Soarelui.
        Daca ne reamintim ca Orion este constelatia lui Osiris,zeu si totodata unul dintre primii faraoni ai Egiptului,nu numai ca nu mai putem crede in nici o coincidenta,ci parca il auzim pe Sfinx spunand-,,Acolo era Osiris in ceruri atunci cand complexul de la Giseh a fost construit’’.Pentru ca tot atunci,stelele constelatiei Orion se aflau la inceputul ciclului precesoral,iar cronicele si miturile vechiului Egipt vorbesc de Zepi Tepi - ,,timpul inceputului’’,cel de dinaintea istoriei,cand,,Osiris se afla la inceputul drumului sau’’.Osiris,adica Orion,care parcurge ,,un drum’’pe bolta cereasca,miscare aparenta cauzata de fenomenul de precesie.Ceea ce in opinia cercetatorilor Robert Bauval si Graham Hancock,inseamna ca Sfinxul avea rolul de a marca epoca in care ansamblul arhitectonic de la Giseh a fost construiot sau macar proiectat.Inca o ,,coincidenta’’-in vremurile de demult,Giseh era numit si Rostan sau Sokar,dupa numele unui zeu cu cap de soim identificat fie cu Osiris,fie cu fiul postum al acestuia,Osiris.
                 POSIBILA IDENTITATE
                     A CONSTRUCTORILOR
        Identitatea constructorilor ansamblului arhitectonic de la Giseh inca nu este cunoscuta…Si totusi,celebrul medium american Edgar Cayce afirma ca,intr-una din transele sale himnotice,a ,,vazut’’cum Egiptul a fost cucerit de niste razboinici veniti din nord,mai exact din Podisul Transilvaniei.Deveniti stapani ai Egiptului,[dupa parerea lui Cayce,care habar n-avea de astronomie sau astrologie,fenomenul de precesie,geologie si climatologie,asta se intampla cu peste12000 de ani in urma],ei au construit Sfinxul si Piramidele.
        E mai mult ca sigur ca Edgar Cayce nu-l citise pe Nicolae Densusianu[nu numai ca ,,Dacia Preistorica’’nu fusese tradusa la acea data,in engleza,dar cultura lui Cayce era cam,,subtire’’-el era un bun,uimitor de bun,medium si atat].Pentru ca daca l-ar fi citit ,ar fi aflat ca ,dupa parerea lui Densusianu,Sfinxul de la Giseh este o replica tarzie[si,ce e drept,mai bine finisata]a Sfinxului din Bucegi.Daca este adevarat,atunci varsta acestuia,,sare’’bine de tot de 12milenii,ceea ce explica de ce arata asa.

cat batran este sfimxul gizeh un  mai enigmatic chiar decat mona spre aceasta lume ,ca cum vrea

12.3KB


_______________________________________
aparentele inseala

pus acum 18 ani
   
DIANE
Incepator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 10
sfinxul

cat batran este sfimxul gizeh sfinxul

29.4KB


pus acum 16 ani
   
DIANE
Incepator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 10
oare a fost chiar construit de oameni?! o asemenea minunatie

cat batran este sfimxul gizeh oare fost chiar construit oameni?! asemenea minunatie

27.3KB


pus acum 16 ani
   
Dani
Avansat

Din: Tg-Mures
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 346
pai de cine sa fie construit daca nu de oameni? vechii egipteni. logic. la fel ca si piramidele, nenumaratele si minunatele temple(abydos, Luxor, Krnak, Abu Simbel, etc).

_______________________________________
"Vorbele tale sunt ca un bazait de musca in urechile mele."

pus acum 16 ani
   
Keops
Incepator

Din: Galati
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 15
Cel mai probabil a fost construit de oameni. Dar ce fel de oameni? Oameni suntem si noi astazi, avem o ratiune, inteligenta, spirit divin insa in comparatie cu oamenii acelor vremuri suntem total diferiti. Cred ca noi am pierdut demult acel simt al sacrului care ne-ar permite o intelegere mai apropiata de cea a celor care au construit aceste marturii (printre care si sfinxul). Ne intereseaza mai mult din punct de vedere logic, rational cum au fost construite si aceasta abordare cred ca ne aduce  mai multe intrebari decat raspunsuri.
   Sunt o multime de ipoteze care mai de care mai indraznete si mai demonstrabile, dar la fel, nu fac decat sa zgarie suprafata. Ceva nu se leaga...
   Personal cred, datorita faptului ca la fata locului s-au perindat de-a lungul timpului multe capete luminate, ar fost imposibil sa nu se gaseasca in scrierile gasite in multe site-uri, o motivatie mai clara asupra existentei insasi a monumentelor. Voi ce credeti?


_______________________________________
"Numai atunci când veţi sorbi din râul tăcerii, veţi începe cu adevarat să cântaţi. Şi numai când veţi fi atins vârful muntelui, veţi începe cu adevărat să urcaţi. Şi numai când pămantul vă va cere ce‑i trupesc în voi, veţi dansa cu adevărat." Kahlil Gibran

pus acum 16 ani
   
Keops
Incepator

Din: Galati
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 15

   E f dificil de format o parere obiectiva atat timp cat nu a facut nimeni o prezentare oficiala a interiorului incaperilor de sub sfinx (prezentare de fotografii, documentare etc). Acest fapt caracterizeaza si lipsa de informatii concrete referitoare la suita de piramide mai mult sau mai putin reusite (construite de-a lungul dinastiilor) cat si a mormintelor din Valea Regilor ...si nu numai.


_______________________________________
"Numai atunci când veţi sorbi din râul tăcerii, veţi începe cu adevarat să cântaţi. Şi numai când veţi fi atins vârful muntelui, veţi începe cu adevărat să urcaţi. Şi numai când pămantul vă va cere ce‑i trupesc în voi, veţi dansa cu adevărat." Kahlil Gibran

pus acum 16 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Intr-adevar Sfinxul dateaza cu mult inaintea domniei lui Khafra (Khefren) asta e mai mult ca sigur demonstrat. In "Istoria Egiptului : de la origini pana in prezent" de Bernard Lugan, apare o desfasurare ampla a cronologiei climatice (lunga de 20.000 de ani) a Vaii Nilului. Astfel intre 16000 - 13000 i.e.n. in timpul ultimei marii glaciatiuni, regiunea trece printr-un episod secetos, in care Nilul se retrage. Ingusta lui campie aluvionara devine un refugiu pentru populatiile care fugeau de seceta din Sahara orientala. Asa au ajuns se pare intaii locuitori in Valea Nilului (acum ramane intrebarea ce grad de dezvoltare culturala si tehnica aveau). Dupa datele furnizate, cam in aceasta perioada ar fi trebuit sa fie construit Sfinxul. Mai tarziu, intre 13000 - 7000 i.e.n. , din cauza ploilor ecuatoriale, Nilul iese din matca si Valea devine o zona ostila, provocand un exod al locuitorilor de aici. Oamenii pleaca spre est, dar mai ales spre vest pentru a recoloniza vechile deserturi care vor fi partial populate.
Ultima perioada e cunoscuta sub numele de Refugiul Nilului, intre 7000 si 5000 - 4000 i.e.n., cand in timpul Inundatiei neolitice pana la Optimul climatic holocen, Valea Nilului devine iarasi un mediu favorabil vietii umane si prin 5500 i.e.n. incepe perioada predinastica, in care se formeaza Egiptul.
Singura intrebare fara raspuns cred ca e cel fel de oameni au fost cei care au construit Sfinxul si Piramidele. In mod cert erau oameni avansati din punct de vedere astrologic, matematic si spiritual. Nici nu e greu de crezut din moment ce civilizatia egipteana parea nascuta "deja dezvoltata" inca din primele dinastii.
Pe mine ceva tot ma duce cu gandul la oamenii Atlantidei care mai nou s-ar presupune ca ar fi fost in Mediterana si ar fi migrat - o parte in Europa, iar alta parte in nordul Africii.


_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 16 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2169
ankhem, interesant ceea ce spui tu. Atlantida e o zona de interes si o sa mai fie. Sa fi fost cei din atlantida stramosii vechilor egipteni? Am auzit si teoria asta... Pe mina ma fascineaza subiectul insa din pacate... nu avem date.

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 16 ani
   
Keops
Incepator

Din: Galati
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 15
Cronologic ar fi f interesant de aflat despre continentul Mu, Lemuria apoi Atlantida. In mod clar egiptenii, la inceputul lor ca si civilizatie, aveau un nivel de cunostinte foarte ridicat (incomparabil cu ce stim noi azi). Aceste cunostinte proveneau de undeva... 
Noi, in mometul de fata, nu stim prea multe macar despre civilizatiile mai recente: incasi, maya, amerindieni etc....care inca detineau un nivel de cunostite ezoterico-stiintifice mult mai avansat. Si, personal, nu cred ca nu au lasat scris cine erau, de ce faceau etc...  Imi pare imposibila ipoteza asta.


_______________________________________
"Numai atunci când veţi sorbi din râul tăcerii, veţi începe cu adevarat să cântaţi. Şi numai când veţi fi atins vârful muntelui, veţi începe cu adevărat să urcaţi. Şi numai când pămantul vă va cere ce‑i trupesc în voi, veţi dansa cu adevărat." Kahlil Gibran

pus acum 16 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Imi amintesc ca am citit mai demult o carte care cuprindea cele doua : Mu si Lemuria. Am sa o caut si o sa mai dau detalii.

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
is cam putine informatii dar decat nimic..

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
si totusi pe unde se presupune ca ar fi fost situata Atlantida?parca erau 11 sau 12 state mai importante pe acel continent .... stie caereva care erau acelea?(am vazut in vara asta un reportaj pe Discovery)

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
ankhem
Moderator

Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 433
Multi au spus ca ar fi fost in Oceanul Pacific mai sus de Insula Pastelui.

_______________________________________
Lupta mereu pentru lumea ta de vise glorioase!

pus acum 16 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
Este foarte interesant ca la fel ca si Lemuria si Atlantida s-a scufundat. Cum se face ca tocmai continentele pe care au trait niste civilizatii deosebit de evoluate spiritual, au disparut sub ape? De ce nu au disparut alte continente?

Despre Atlantida se spun multe legende si sicera sa fiu, mi-ar placea sa am ocazia macar o data in viata, sa dau iama in arhivele secrete ale Vaticanului. Sunt sigura ca in acele arhve exista date despre civilizatia care a construit piramidele, precum si date despre adevarata istorie a tarii noastre.

Sfinxul egiptean si Sfinxul din Bucegi, doua chipuri umane cioplite in piatra. Nu se stie de catre cine si de ce. Eu de cite ori ma uit la cei doi Sfincsi ma duce gandul la niste paznici, parca au fost pusi acolo sa pazeasca niste taine.

Am citit intr-o carte ca din punct de vedere energetic, cei doi Sfincsi comunica intre ei si ca ar exista in Bucegi un tunel care duce in Egipt, aproape de Sfinx.

Poate ca aceeasi civilizatie care a construit Sfinxul si piramidele egiptene, a construit si Sfinxul din Bucegi.

Interesant este  ca de mii de ani omenirea incearca sa afle de unde vine si cine i-au fost stramosii, si cu cit ne adancim mai mult in cercetari, cu atit enigmele devin mai acute. Poate pentru ca nu stim CUM sa cautam.

Achiesez si eu opiniei ca Sfinxul din Egipt dateaza de prin 10500 i.e.n. si daca e asa, e foarte posibil atunci, ca sa existe o legatura si cu civilizatia din Atlantida.

Modificat de Atlantis (acum 16 ani)


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
poi se poate ca aceeasi civilizatie care a ridicat sfinxul din egipt sa fi fost aceeasi cu cea care a cioplit sfinxul din bucegi
citeam intr-o seara un articol numit "Noi iam invatat pe egipteni sa construiasca piramidele" sooper interesant articolul, se facea asemanarea dintre piramida lui keops si piramida cioplita in munti varful Taica sau cam asa ceva (nuami tin minte exact)  cica cele unghiul dintre o fata la terala cu baza piramidei este acelas si ambele piramide si multe alte asemanari

referitor la atlantida citesem un articol in care se spunea ca attlantizii au fost cea dea 4 civilizatie cea de 3 fiind cea a lemurienilor(civilizatia continentului Mu) , in acel articol scria ca civilizatia atlatizilor a fost distrusa de un potop mare ceea ce ar coincide cu potopul dat de Dumnezeu asupra pamantului (povestea cu arca lui Noe si cele cele nu are rost sa intru in amanunt povestea o stie toata lumea)  se pare ca atlantizii aveau cunostinte bogate aveau si ei avioane si multe altele se pare ca erau mult mai dezvoltati decat noi


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
Atlantis
Membru VIP

Din: Satu Mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 355
Apropo de continentul MU si de lemurieni. Citisem intr-un articol ca lemurienii au fost o civilizatie foarte avansata, iar noi oameniii nu vom ajunge poate nici in 1000 de ani la gradul inalt de civilizatie la care au ajuns ei. E foarte posibil ca lemurienii sa fi avut o alta infatisare fatza de noi, oamenii de azi, si e foarte posibil ca ei sa fi ajuns la un nivel la care comunicarea intre ei  se facea doar telepatic. Aveau acces la informatiile din campul colectiv informational si ca atare nu aveau nevoie de scriere, de carti. Asta ar fi o posibila explicatie de ce nu s-a pastrat nici o scriere de la ei.   

      Se spune ca exista o legenda, potrivit careia, inainte de potop, deci inainte de a fi continentul inghitit de ape, unul dintre ei a primit misiunea de a scrie istoria omenirii de atunci pe niste tablite de aur, iar apoi, fiecare tablita a fost ascunsa in diferite locuri de pe glob in speranta ca viitoarea omenire, atunci cand va fi pregatita sa cunoasca acele informatii, le va descoperi si va stii cum sa le utilizeze.

    S-ar putea ca sfincsii de pe glob sa aiba vreo legatura cu civilizatia lemuriana si cea a atlantzilor daca acceptam ca data a aparitiei civilizatiei umane , anul 10.500 î.e.n., sau poate chiar mai devreme.
   
          Ceea ce mi se pare foarte interesant, este infatisarea Sfinxului egiptean, respectiv: cap de om si trup de leu.

    Poate ca prin anii 10.500 î.e.n., sa fi existat asemenea fiinte in carne si oase. Asta daca se accepta ideea ca in trecut civilizatii avansate au facut experiente genetice si jucandu-se cu genele au creat diferite creaturi devenite azi mitologice, ca: centaurul, Sfinxul, Horus, etc.

    Eu cred ca oamenii de azi nu fac altceva decit sa redescopere descoperirile stramosilor lor. Si mai cred ca omul „primitiv” nu s-ar fi gandit sa deseneze oameni cu chip de pasare sau cu corp de leu, sau de taur, daca nu ar fi avut in fatza un exemplu viu.


_______________________________________
Valoarea unui om trebuie vazuta în ceea ce da si nu în ceea ce este capabil sa primeasca.” (Einstein)

pus acum 16 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
se spune ca sub sfinx ar exista o camera unde ar fi ascunse secrete care ar dezvaluii  toate secretele istoriei parca prin 2002 sau 3 au inceput ceva sapaturi langa sfinx dar sau oprit dupa vreo 2 ani sau cam asa ceva

din cate stiu eu sa descoperit ca sfinxul ar fi fost erodat de ape

sunt asa de multe teorii de nici nu sti pe drumul careia sa mergi sa o studiezi ca pe toate nu le poti studia iti ia prea mult timp la cate sunt


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la