EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anne98 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 50 ani
EGIPTUL ANTIC / Civilizatii si culturi marcante / Sumer si Anunaki Moderat de ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini: 1
galzu2012
Incepator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 29
Inceputurile sistemului nostru solar a fost descris de acesti mari Anunaki, care veneau de pe planeta Nibiru. vechimea consemnarilor de pe tablitele cuneiforme de la Ninive, merg pana la un EON de timp in urma, mai precis 450.000 -432.000 de ani in urma.
Relatarile despre formarea sistemului solar actual incep cu tablitele Creatiei din Sumer. Ce se spune acolo !?
La inceputul formarii lumilor nu era nimic deasupra, nici dedesupt. La inceput nu era nimic, iar cel nemanifestat nu avea nume. Pentru a fi inteligibil in ceea ce scriu, am sa numesc in limba romana toate planetele creatiei incat firul relatarii sa aiba noima.
Sumerienii au denumit astfel planetele sistemului nostru solar:

  1.  Apsu - Soarele nostru
  2.  Mummu - Mercur
  3.  Lahamu - Venus
  4.  Lahmu - Marte
  5.  Tiamat - planeta mama a sistemului nostru solar, cu 11 sateliti(servitori in sumeriana) printre care si Luna noastra denumita Kingu
  6.  Kishar - Jupiter
  7.  Anshar - Saturn cu satelitul ei Gaga (actualul Pluto !)
  8.  Anu - Uranus
  9.  Ea - Neptun

Acum pe scurt am sa va prezint formarea sistemului solar, redata de textele sumeriene de acum 4500 de ani !!! In doar 9 versuri, pe o tablita de lut, anticul cronicar ne invita sa asistam la cel mai fabulos spectacol al tuturor timpurilor si anume nasterea sistemului Solar. Planetele apar pe intinderea spatiului cosmic si primesc (destinele lor) - traiectoriile lor, de la creatorul acestora, APSU(Soarele)
La inceput a existat Apsu(Soarele) si "fecioara datatoare de viata" - Tiamat. Prin amestecarea apelor dintre Apsu si Tiamat se naste Mummu(Mercur). Apoi la fel se naste pe rand pe Lahamu(Venus) si Lahmu(Marte).
Apoi se nasc perechea Anshar(Jupiter) si Kishar(Saturn). Dar cronicarul spune foarte plastica ca " inainte ca venus si Marte sa creasca la dimensiunile de astazi s-au nascut Anshar si Kishar, perechea Jupiter si Saturn, care au intrecut in crestere pe Venus si Marte. Apoi se naste urmatoarea pereche de planete, Anu(Uranus) care la randul ei naste pe Ea(Neptun)
Astfel se naste sistemul nostru solar, pe care mai tarziu o sa-l viziteze planeta determinanta pentru destinul Pamantului (Ki) si al Lunii(Kingu), pe nume Nibiru
Va urma
galzu

Modificat de galzu2012 (acum 14 ani)


_______________________________________
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim.
Albert Einstein
"Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii" Einstein

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Ai cumva poze cu respectivele tablite,si traducerile lor?

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
galzu2012
Incepator

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 29
Astazi voi continua cu formarea sistemului solar, descris in tablitele cuneiforme de catre sumerieni. In postarea din 02.03.2010 am relatat in mare cum au descris geneza sistemul solar acesti enigmatici sumerieni.
O data cu nasterea planetelor se trage cortina peste actul creatiei si incepe actul al IIlea. Nou creata familie de planete era departe de a fi stabila ca si un adevarat sistem. Planetele(copii) gravitau una spre cealalta si se strangeau in jurul planetei mama Tiamat (care avea o gravitatie foarte mare-a fost considerata de marimea lui Jupiter). Prin strangerea planetelor in jurul lui Tiamat, acestea puneau in pericol corpurile primordiale(soarele-Apsu si mama-Tiamat). Aceasta marturisire a cronicarului sumerian se refera in mod clar la orbitele lor dezordonate.
Astfel Apsu(soarele) si mama Tiamat considera necugetate miscarile haotice ale "copiilor lor" si in secret hotarasc ca sa le distruga miscarile (in sensul de a le capta ca si sateliti naturali). Dar sfatul lor de taina este auzit de catre planeta Ea(Neptun de astazi) care informeaza pe ceilalti copii, iar impreuna cu ei nascocesc un plan ca sa-l adoarma pe tatal lor Apsu(soarele).
Sumerienii spun ca Neptun a inceput sa emita o puternica radiatie (dupa ce s-a nascut), iar aceasta radiatie a indus o somnolenta asupra lui Apsu(soarele) si asupra sfetnicului sau Mummu(planeta Mercur). In acest fel copiii au zadarnicit planurile lui Apsu(soarele) si a lui Tiamat(mama lor) de a distruge traiectoriile lor si pacea a revenit pentru scurt timp in sistemul solar. Aceasta este actul al III-lea la creatiei si se trece mai departe la actul al IV-lea. Cronicarul spune ca "din inima infinitului nemarginit" - (ce frumoasa expresie) a fost nascut Nibiru. Aceasta planeta a primit destinul sau de la creatorul tuturor celor manifestate si nemanifestate. In drumul ei prin imensitatea cosmica, Niburu este atrasa de planeta Ea(Neptun). Nibiru era o planeta in flacari, nou nascuta, iar apropierea lui Nibiru de aplte planete, acestea abateau asupra lui, limbi de foc si grozave trasnete. Ea(Neptun) si celelalte planete ale noului sistem solar care s-a format l-au asteptat pentru a i se plange despre oribila intelegere intre Tiamat si Apsu. Nibiru(cu o masa imensa) a trecut pe langa Neptun, apoi pe langa Anu(Uranus). Avand masa planetara si gravitationala foarte mare, Nibiru rupe 4 bucati la trecerea pe langa Anu(Uranus), care se formeaza ca si sateliti naturali ai Nibiru. Cronicarul sumerian spune ca Anu(Uranus) da cei 4 sateliti lui Nibiru ca sa-i stapaneasca. Sumerienii mai numeau satelitii "vanturi" pentru ca aveau miscari de rotatie ca niste varteje.
Nibiru(se misca in sensul acelor de ceasornic) a intrat in sistemul solar in directia opusa miscarii de rotatie a planetelor(sensul trigonometric) in jurul lui Apsu(Soarele).
Cert este ca toate planetele sistemului solar cer ajutorul lui Nibiru pentru a pedepsi pe mama lor Tiamat pentru intentia ei de a le lua "destinele" sau orbitele proprii.Nibiru accepta provocarea si se indreapta cu traiectoria ei spre Tiamat. Urmeaza o inclestare formidabila intre Nibiru si Tiamat pe care Nibiru o castiga in felul urmator. La apropierea de Tiamat, Nibiru loveste in plin pe Tiamat cu unul din cei 4 sateliti primiti de la Uranus(Anu). Despica pe monstruoasa apoasa Tiamat in 2 parti.
Astfel Nibiru a primit destin(traiectorie) definitiva in jurul lui Apsu(soarele). Nibiru a revenit la locul bataliei, un satelit al lui a lovit jumatatea lui Tiamat si a format planeta Pamant(Ki-in sumeriana, pamant ferm) si i-a dat ca si companion pe veci pe Kingu(Luna actuala). Dupa acest lucru, Nibiru a impins planeta Pamant(Ki) pe o noua traiectorie iar cealalta jumatate din Tiamat a transformat-o in actuala centura de asteroizi. Pe scurt asa este redata in tablitele sumeriene formarea si echilibrarea sistemului solar actual. In episodul viitor am sa va relatez despre Nibiru, planeta de unde se trag stramosii nostrii, marii zei Anunaki.
pa curand,
galzu


_______________________________________
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim.
Albert Einstein
"Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii" Einstein

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Foarte detaliat si bine prezentat, felicitari....
Acum o mica intrebare... o parere personala a ta sa zic asa.... crezi ca este vorba de ceva intamplat intre planete,descris sub o forma mai fantastica, sau e vorba de o lupta intre zei care s-au transformat apoi in planete?....Poate pare putin ciudata intrebarea, dar imi place sa lamuresc tot inainte de a trece mai departe...
Iti astept raspunsul, si o continuare la ceea ce ai inceput....

P.S: Am inteles din mailul care mi lai trimis ca ai o carte despre aceste tablite, poate ne dai si noua un nume, nu se stie niciodata cand gasesti pe cineva care il intereseaza...


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Criss
Incepator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 49
Informatiile date mi-au amintit de cartea asta


poate cuiva o sa-i foloseasca


pus acum 14 ani
   
Criss
Incepator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 49
P.S.: abia astept informatiile despre Nibiru

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la