EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
EGIPTUL ANTIC / Egiptul modern / Cel mai mare ceas din lume va fi inaugurat in Arabia Saudita Moderat de ReLu, ladyiulia
Autor
Mesaj Pagini: 1
Ma'at
Incepator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 54
Ceasul, instalat in orasul Mecca, orasul sfant al musulmanilor, unde au loc mari pelerinaje anuale, va fi testat in timpul sarbatorii islamice a Ramadanului.

Mult mai mare decat celebrul Big Ben londonez - pana nu demult cel mai mare ceas de acest gen, cu patru cadrane asezate pe laturile unui turn patrat - ceasul din Arabia Saudita va fi asezat in apropierea Marii Moschee din Mecca, in varful unei cladiri imense care, cand va fi terminata, va avea cca. 600 m si va fi a doua ca inaltime din lume, dupa Burj Khalifa din Dubai.

Cadranele au un diametru de 40 metri; pana in prezent, numai unul este terminat, fiind acoperit cu 98 de milioane de bucatele de mozaic din sticla. In final, turnul va fi incoronat de o uriasa semiluna aurita, cu diametrul de 23 de metri, si va avea o inaltime de 251 de metri.

Proiectata de ingineri germani si elvetieni, turla face parte dintr-un edificiu prevazut cu sapte turnuri si care se afla in constructie, valoarea proiectului fiind de 800 milioane USD.

Sursa: FOXNews

cel mai mare ceas din lume inaugurat arabia saudita ceasul, instalat orasul mecca, orasul sfant unde

54KB


pus acum 13 ani
   
ramses cel mare
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 591
Eu nu prea sunt de acord ca acest topc nu ar trebui sa se afle aici, adica sectiunea se numeste Egiptul modern, aici este vorba de un obiectiv din alta tara.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la