EGIPTUL ANTIC
Listă de discuţii pentru cei pasionaţi de Egiptul antic.
Lista Forumurilor Pe Tematici
EGIPTUL ANTIC | Reguli | Inregistrare | Login

POZE EGIPTUL ANTIC

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Elena01 Profile
Femeie
19 ani
Braila
cauta Barbat
19 - 31 ani
EGIPTUL ANTIC / Piramidele / Piramidele Moderat de ReLu, ankhem
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
) dap realistu vi sa facem si noi o piramida? io aduc franghia tu adu betele cu care sa facem unghiurile de 90 de grade si steaua e la locul ei

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
montana
Incepator

Din: Brasov
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
    eu ini sustin teioria cu steau ca nu cred ca aveau busola daca imi zici altceva in afara de stea si de busola sunt gata sa cred...si ar fi dragutz sa va vad pe voi doi facand piramida....ce credeti ca o sa iasa??? 

_______________________________________
"Logica te va duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia te va duce unde vrei." - Albert Einstein

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
e usor de facut o busola dintro bugata de magnet si cateva ace nu mai stiu cum se facea

dar eu nu zic ca faceau cu busola nici nu cred ca egiptenii leau facut

totus eu as zice sa te interesezi la ce distanta este acea stea de pamant si sa calculezi eroarea + - care poate sa iti dea )

cred ca va fi destul de mare


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
montana
Incepator

Din: Brasov
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Eroarea nu sta in indepartarea fata de Pamant ci in apropierea ei de axa pamantului . Nu stiu cat de apropiata era fata de axa pamantului pantru ca nu stiu exact cand a fost construita piramida asa ca nu iti pot calcula eroarea. nici eu nu cred ca egiptenii au folosit busolele pt ca nu aveau de unde sa stie de campul magnetic al pamantului asha ca nu iar gasit folos. (in plus nici nu cred ca leau inventat)

_______________________________________
"Logica te va duce din punctul A in punctul B.
Imaginatia te va duce unde vrei." - Albert Einstein

pus acum 15 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
si departarea ei fatza de pamant duce la eroare

sunt mai multi factori care duc la o eroare de pana la 10 grade


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 15 ani
   
Axel
Incepator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 27
Piramidele reprezintă expresia clasică a civilizaţiei egiptene. Aceste fenomenale construcţii au surescitat imaginaţia şi interesul unui număr extraordinar de mare de persoane, care se întreabă şi astăzi cum a fost posibilă construirea lor acum mii de ani. Din momentul în care prima piramidă egipteană a fost construită în anul 2640 înainte de Hristos şi până în zilele noastre, au existat multe discuţii şi idei controversate legate de acest subiect. Mulţi au ajuns până la a afirma că ele au fost făcute de către extratereştrii. Cea mai celebră dintre aceste piramide ale Egiptului este fără doar şi poate Marea Piramidă a lui Keops care reprezintă în acelaşi timp singura minune a lumii antice care a supravieţuit trecerii a mii de ani, stând şi astăzi falnică.
Marea piramidă face parte din cele trei celebre piramide de la Gizeh. Există însă câteva zeci de piramide, construite în locuri diverse, de la cataracta I şi până în Deltă. Foarte multe se găsesc pe malul vestic al Nilului, în dreptul oraşelor actuale Cairo şi Helwan. Piramidele au dimensiuni şi forme foarte diferite.
Prima piramidă construită a fost Piramida în trepte a regelui Djoser în jurul anului 2640 înainte de Hristos. Este situată la Saqqara şi este construită în totalitate din piatră. Are şase trepte şi o înălţime de 60 m. În prima fază, monumentul funerar era format dintr-o incintă dreptunghiulară cu o movilă de pietre deasupra mormântului. Ea nu era o piramidă, urmând modelul vechi de la Abydos şi de la Saqqara. Mormântul şi movila au fost mutate în jumătatea de nord a împrejurimii.
Prima piramidă cu suprafeţe laterale netede este a regelui Snefru, începutul dinastiei a IV-a. Piramidele în trepte mai mici de la începutul Regatului Vechi nu sunt morminte, ci simboluri ale puterii regale, deoarece în interior nu se află camere mortuare. Dar majoritatea celorlalte piramide din Regatul Vechi şi cel Mijlociu sunt construcţii funerare ale regilor egipteni. In interiorul lor se află o reţea de coridoare şi încăperi. Sicriul de piatră, în care se odihnea mumia faraonului, se găsea în camera mortuară. Până în prezent nu s-au descoperit mumiile regale din această perioadă.

Succesorii lui Djoser pe parcursul Dinastiei a III-a au construit piramide în trepte, dar în mai puţin de un secol au apărut şi piramidele adevărate, iar odată cu domnia lui Keops sau Kufu cum mai era numit, s-au atins şi proporţiile limită, şi anume 146.6 metri înălţime şi o suprafaţă de 5,3 hectare.

Primele morminte regale ale Dinastiei I sunt formate dintr-o structură amplă de cărămidă, construită dintr-un puţ şi acoperită cu o movilă. Ele erau înconjurate de morminte secundare destinate curtenilor şi slujitorilor care îşi însoţeau stăpânii în viaţa de dincolo. Aceste morminte de la Abidos ale primei dinastii erau aşezate adânc în deşert în zona vechilor şi importantelor morminte regale . Mormintele acestei dinastii au unele lucruri în comun precum: incinta dreptunghiulară şi orientarea ei nord-sudică, zidurile relativ masive şi înalte de 8-9 metri, capela care se afla în cadrul fiecărei incinte în centru sau în partea sudică.

De când au fost construite dăinuieşte o importantă întrebare şi anume cum au putut fi construite aceste magnifice piramide. În cazul piramidelor mai mici şi al celor construite din cărămizi făcute din mâlul Nilului sau pietre uşoare răspunsul nu ar fi unul greu de aflat. Adevărata problemă apare atunci când ne întrebăm cum Marea Piramidă a fost construită. Fiecare bloc de piatră din această piramidă cântăreşte în medie peste 2 t. Şi este vorba de circa de 2,5 milioane de blocuri, rânduite unele peste celelalte, până la înălţimea de 147 m. Apoi, în interior există blocuri de granit ce cântăresc circa 200 t.

Există papirusuri care demonstrează că, încă din Regatul Mijlociu, se precizau sau se calculau lungimea cantului, înălţimea sau unghiul de pantă al unei piramide. Din aceeaşi perioadă datează şi modelul coridoarelor şi camerelor subterane ale unei piramide. Din perioada Regatului Vechi s-au descoperit ciocane, dălţi si ferăstraie, dar nu si roţi sau scripeţi; săniile se cunosc din reprezentări şi din vestigiile găsite. Prin urmare, piramida nu a fost înălţată de extratereştri, ci de oameni, cu ajutorul calculelor, planurilor şi uneltelor lor. Nu se ştie însă cu exactitate cum a fost posibil ca uriaşa piramidă să fie ridicată cu mijloace atât de rudimentare. Cele mai veridice dintre numeroasele teorii elaborate de-a lungul timpului sunt teoriile rampei, deoarece s-au descoperit urme de rampe în apropierea piramidelor şi a altor clădiri înalte. Potrivit uneia dintre aceste teorii, au fost construite, până la o înălţime de 30 m, un şir de rampe mai mici perpendiculare pe piramidă. Apoi s-ar fi construit o rampă de mari dimensiuni adiacentă piramidei, care se mărea o dată cu piramida şi o înconjura în acelaşi timp. Pe această rampă erau transportate pe sănii blocurile de mai multe tone.


_______________________________________
"Sfarsitul unei lumi nu este niciodata, si nu poate fi niciodata, altceva decat sfarsitul unei iluzii " Rene Guenon

pus acum 15 ani
   
Criss
Incepator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 49

ReLu a scris:

Piramidele

Unul din marile secrete ale piramidei este acela ca aceasta respecta prin constructie proportiile misteriosului numar de aur. Astazi se stie despre constructia piramidelor, templelor si mormintelor din Egipt ca sunt asezate astfe incat acestea dau o proiectie fidela a unor constelatii si chiar a Caii Lactee. Unii oameni de stiinta precum Roky McCollumn sau Robert Bauval au descoperit ca aliniamentul celor trei piramide de la Ghizeh formeaza o spirala de aur (ce pastreaza proportia exacta a numarului de aur f = 1,218…) care se suprapune exact peste harta astronomica a "braului lui Orion" iar sfinxul se afla pe axa de simetrie a dreptunghiului de aur in care se inscrie spirala.

Robert Bouval a fost primul care a aratat ca structurile de la Ghizeh reflecta ordinea stelelor din constelatia Orion. Egiptenii credeau ca Osiris isi avea resedinta in aceasta constelatie sugerandu-se deci importanta acesteia in religia lor. Totodata axul coluarului de acces la mormantul din piramida este centrat pe steaua polara cu o precizie impresionanta: 4 minute fata de unghiul facut in raport cu una din stelele Dragonului care prezinta exact nordul geografic. Cele 4 unghiuri ale bazei patrate se afla indreptate pe cele 4 puncte cardinale cu o perfecta exactitate sau inmultind inaltimea piramidei cu 1 miliard rezulta exact distanta de la Pamant la Soare, adica 150 milioane de kilometrii. Nenumaratele exemple ar putea continua.

Piramidele au un amplasament de o complexitate arhitecturala colosala ce tradeaza multe insusiri si aplicatii stiintifice sau mistice. Taote acestea vrand sa reflecte perfectiunea si cunoasterea. Din cele mai vechi timpuri geomantia, amplasarea, forma si proportiile aveau o mare importanta in culturile marilor popare luind nastere adevarate stiinte ca Feng Shui sau geomantia indiana chiar mai veche decat aceasta. Toata aceasta stiinta conferea echilibrul optim spiritual si material. De aceea unele constructii mai speciale precum piramidele de la Ghizeh, aveau rolul de a modifica starea de constiinta adaptand-o la parametrii optimi pe care constructia ii reflecta. In acest caz conferind inalte experienta spirituale. In acest sens cunoscutul gazetar si publicist englez Paul Brunton in "Egiptul secret" trasand anumite paralele intre traditiile antice si forme, bazandu-se pe texte scrise spunea ca piramidele au fost utilizate in practicarea anumitor ritualuri cum ar fi dedublarea astrala o practica foarte des intalnita in antichitate. Prin forma si proportiile lor piramidele facilitau astfel practicarea inaltelor stiinte oculte ce deschideau spre misterele universului. Astfel calatoriile in constelatia Osiris se faceau in stare de transa extatica, dedublare astrala. In acest sens s-au gasit numeroase potiuni din amestecuri de plante sau alte substante, incantatii si forme de practica rituala care favorizau aceasta.


Multumesc!!!!


pus acum 15 ani
   
Dr.Emilian
Avansat

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 144
Atunci când a fost construită, Marea Piramidă avea 145,75 m înălţime. De-a lungul timpului, a mai pierdut 10 m din vârf. Era acoperită cu piatră şlefuită (o parte se mai vede în vârful piramidei lui Khefren). Unghiul sub care e construită este de 54 de grade şi 54 de minute. Fiecare parte a ei este orientată atent spre unul din punctele cardinale ale busolei, adică nord, sud, est şi vest. Perimetrul orizontal al fiecărei secţiuni în piramidă descrie un pătrat. Cea mai mare eroare între lungimile laterale este, uimitor, mai mică de 0,1%.

Fiecare bloc de piatră din cele două milioane în total cântăreşte mai mult de 2 tone. S-a sugerat faptul că în cele trei piramide sunt suficiente blocuri de piatră pentru a construi un zid gros de 30 cm şi înalt de 3 m care să înconjoare Franţa. Suprafaţa ocupată de Marea Piramidă poate înghiţi Catedrala Sf. Petru din Roma, catedralele din Florenţa şi Milano şi Catedralele Westminster şi Sf. Paul din Londra, toate laolaltă.

Pe faţeta din nord se află intrarea în piramidă. Coridoarele şi galeriile duc fie spre camera mortuară a regelui, fie au avut alte funcţii. Camera regelui se află în inima piramidei, putând fi accesată numai prin Marea Galerie şi un coridor ascensional. Sarcofagul regelui este făcut din granit roşu, ca şi pereţii interiori ai camerei. Cea mai impresionantă este piatra cu laturi foarte fin şlefuite de deasupra intrării, lungă de peste 3 m, înaltă de 2,4 m şi groasă de 1,3 m. Toate pietrele din interior se potrivesc aşa de bine, încât nu poţi strecura nici un card între ele. Sarcofagul este orientat conform direcţiilor busolei şi este cu numai 1 cm mai mic decât intrarea în cameră. Probabil a fost introdus în timpul construcţiei.

Au fost propuse noi teorii referitoare la originea şi scopul piramidelor de la Giza... Observaţii astronomice... Locuri de venerare.. Structuri geometrice construite de o civilizaţie demult dispărută... Chiar şi teorii legate de extratereştri au fost propuse, fără dovezi clare... Dar dovezile istorice şi ştiinţifice copleşitoare sprijină în continuare concluzia că, ca şi alte mici piramide din regiune, Marea Piramidă a fost construită de civilizaţia egipteană de pe malul vestic al Nilului, pentru a servi ca morminte regilor lor. Morminte unde Khufu, Khefren şi Menkaure puteau să-şi înceapă călătoria mistică în viaţa de apoi.

Herodot a spus că piramida a fost construită în 20 de ani, adică 7300 zile, (Khufu a domnit vreo 23 ani) astfel, toate cele 2521000 blocuri de piatra de peste 2 tone fiecare au fost urcate pe piramidă în acest timp. Asta înseamnă că, dacă s-a lucrat tot anul în fiecare zi pe întreaga durată de 20 ani, atunci, în medie au fost adăugate 345,4 blocuri de piatră pe zi. Dacă s-a lucrat 8 ore pe zi, atunci s-au adăugat 43,2 blocuri de piatră pe oră, adică aproape 1 piatră de peste 2 tone pe minut. Daca s-a lucrat 24 ore pe zi, ceea ce e mai puţin probabil, atunci s-au adăugat în medie 14,4 pietre pe oră. Pietrele însă au trebuit tăiate în forma pe care o au, şi aduse la faţa locului, unele de la câteva sute de kilometri distanţă. În încăperea regelui au fost folosite mai multe pietre de până la 80 tone fiecare, şi probabil nu a fost uşor pentru egipteni să le ridice până în inima piramidei la 50 metri peste sol. Majoritatea pietrelor au însă în jur de 2500 kilograme, aşa că dacă s-au înghesuit 20 de persoane în jurul pietrei care are în medie 127cm x 127cm x 71cm [1], şi fiecare a ridicat 125 kilograme, atunci cele 20 persoane cărând 125 kilograme fiecare au trebuit să urce treptele de 71cm înălţime pentru a urca piatra pe piramidă. Deşi în Egipt sunt peste 60 piramide, doar cele 3 piramide de la Gizeh sunt construite cu pietre aşa mari.


_______________________________________
daniel

pus acum 15 ani
   
ramses cel mare
Moderator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 591
Am afacut niste calcule in cea ce priveste cate blocuri de piatra avea mare piramida in momentul finalizari ei.(fara camerele din interiorul ei)
     Calculele sunt urmatoarele:

,,dupa 2 zile de calcule si de lucru practic in miniatura am ajuns la concluzi urmatoare:
am luat ca reper 217 adica cate trepte avea mare piramide.
   S= (1 ori 1)+(2ori2)+(3ori3)+.......(216ori216)+(217ori217)=
   S= 1 la puterea 2+2 la puterea 2+la puterea 2+3la puterea 3+.......217 la puterea 2.
   S=217ori(217=1)ori(2ori 217+1)totul supra 6
   S217ori218) ori 435 totul supra 6
   S=47306ori435 totul supra 6
   S=20578110 supra 6

   Raspunsul este 3429685 de blocuri de piatra.


pus acum 15 ani
   
Aton
Administrator

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2169
Asa de multe blocuri de piatra?

_______________________________________
"Să nu râzi, să nu plângi, nici să nu admiri ci, să întelegi.. "

pus acum 14 ani
   
ramses cel mare
Moderator

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 591
Asa mi-o dat si pot sa fiu sigur ca rezultatul este minim 70% adevarat.

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Nu poti sa  calculezi asa.......s-au folosit blocuri de marimi si greutati diferite....

_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Dr.Emilian
Avansat

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 144
Locaţie: Platoul Gizeh - oraşul Gizeh, necropola anticului Memphis, actualmente parte a capitalei Cairo.

Aceasta este singura minune a lumii ce nu necesită descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poeţilor. Este singura minune a lumii asupra căreia nu se fac speculaţii referitoare la formă, mărime şi prezentare. Este cea mai veche şi totuşi singura care a supravieţuit timpului. Contrar părerii generale, numai Marea Piramidă a lui Khufu (Cheops), nu toate cele trei Mari Piramide, se află pe lista celor şapte minuni ale lumii antice.

Marea Piramidă din Gizeh a fost cea mai înaltă construcţie din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost construit Turnul Eiffel. Avea, la început, 146 m (azi 138 m) înălţime, latura de 227 m şi cuprinde 2.521.000 m cubi de piatră. Feţele piramidei erau placate cu plăci şlefuite din granit. A fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2.560 î.e.n. pentru a servi drept mormânt acestuia.

Tradiţia construirii de piramide a început în Egiptul antic ca o sofisticare a ideii de "mastaba" sau "platformă" ce acoperea mormântul regal. Mai târziu, au fost folosite mai multe "mastaba", fapt dovedit de primele piramide, cum este Piramida în Trepte a Regelui Zoser (Djoser), construită de faimosul arhitect egiptean, Imhotep.

După cum ne informează Herodot, construcţia ei a durat peste douăzeci de ani, lucrând 100.000 de oameni. Întâi a fost pregătit locul de amplasare şi au fost transportate blocurile de piatră. Atunci era folosit un proiect pentru exteriorul piramidei, o şlefuire ce a dispărut de-a lungul timpului. Deşi încă nu se ştie exact cum au fost aşezate blocurile de piatră, au existat mai mult teorii: una din aceste teorii se referă la construirea unei rampe drepte sau în spirală, ce era înălţată pe măsură ce se ridica piramida. Această rampă, îmbrăcată cu noroi şi apă, uşura transportarea blocurilor împinse (sau trase) la locul lor. O altă teorie sugerează că blocurile de piatră erau puse la locul lor folosind pârghii lungi.

Când au cucerit Egiptul, in anul 641, arabii au găsit piramida intactă şi după ce au deschis-o, căutând comoara lui Keops, sarcofagul era gol.

De-a lungul istoriei, piramidele de la Gizeh au stimulat imaginaţia oamenilor, aceştia numindu-le "Grânarele lui Iosef" sau "Munţii Faraonului". Când Napoleon a invadat Egiptul în 1798 mândria resimţită de el atunci a fost exprimată în faimosul citat: "Soldats! Du haute de ces Pyramides, 40 sičcles nous contemplent" (Soldaţi! 40 de secole ne privesc din vârful piramidei).

În ultimii ani s-au mai descoperit înca trei sau patru camere, în apropiere de camera funerară, într-una fiind corabia regală, iar celelate sunt în curs de explorare, dezvăluind poate ultimele secrete ale Marii Piramide: tezaurul şi mumia faraonului.

Astăzi, Marea Piramidă este inclusă, împreună cu celelalte piramide şi cu Sfinxul, în regiunea turistică a Platoului Gizeh. De asemenea, în zona aceasta se află muzeul ce găzduieşte misterioasa Barcă Solară, descoperită abia în 1954, lângă partea de sud a piramidei. Această barcă se presupune că a purtat corpul lui Khufu în ultima sa călătorie, înainte de a fi înmormântat în piramidă. Se poate de asemenea să fi servit şi ca mijloc de transport în viaţa de apoi, conform credinţelor antice egiptene.

piramidele platoul gizeh gizeh, necropola anticului memphis, parte capitalei este singura minune

42KB


_______________________________________
daniel

pus acum 14 ani
   
Delmoniko
Incepator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 15
Vreau sa aud si pareri despre asta?

Este corect? Sunt informatiile in ordine?


_______________________________________
Vise,rataciri,sperante...

pus acum 14 ani
   
ReLu
Moderator

Din: Dej
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2717
Da, informatiile sunt corecte.. doar ca in ceea ce priveste modul de constructie a piramidei: "Rampa era ridicata in scopul de-a mentine constructia, pe masura ce inaltimea piramidei crestea. La final, rampa era demolata.", nimeni nus tie exact cum a fost.... exista mai multe teorii, printre care si cea cu rampa...

As avea si eu o intrebare, stie careva de cand exista roata in Egiptul antic?:-?


_______________________________________
Distreaza-te tinere, cat tine tineretea
Cum e cenusa-n gura, amara-i batranetea
Trupul mumificat nu rade niciodata
In intunericul mormantului, sub piatra

pus acum 14 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la